Gökkuşağı Yufka Cipsleri tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Cips tutkunları buraya!.. Salçalı ve bol baharatlı ev yapımı gökkuşağı yufka cipsleri tarifi çıtır çıtır lezzetiyle sinema keyfinizi ikiye katlayacak!
Gökkuşağı Yufka Cipsleri Malzemeleri
Kekikli ve Sarımsaklı İçin
- 1 adet yufka
- 4-5 dal taze kekik
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Salçalı İçin
- 1 adet yufka
- 1 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı
Siyah Zeytin Ezmeli
- 1 adet yufka
- 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
- 1 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı
Yeşil Zeytin Ezmeli İçin
- 1 adet yufka
- 3 yemek kaşığı Yeşil Zeytin Ezmesi
- 1 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı
Aspirli İçin
- 1 adet yufka
- 2 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı
- 1 yemek kaşığı Aspir
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Gökkuşağı Yufka Cipsleri Nasıl Yapılır?
- Kekik ve Sarımsaklı: Sos tenceresinde Becel Zeytinyağı’nı eritin. Isınınca, küçük küçük doğradığınız sarımsakları da içine atın ve altını kapatın. Taze kekik yapraklarını ve tuzu da yağa ekleyin, yağ yalnız kalmasın. Yufkayı açın ve yarısına fırçayla karışımı sürüp kapatın. Üstüne de kalan karışımı sürün. Dilediğiniz bir kurabiye kalıbı veya bıçakla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında renk alıp çıtır çıtır olana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Salçalı: Sos tenceresinde Becel Zeytinyağlı’yı eritip içine biber salçasını ekleyin. İyice yalnızlıklarını unutup özleşinceye kadar pişirin. Yufkayı tezgaha açıp yarısına fırçayla karışımı sürün. Ardından kapatıp üzerine de sürün. Dilediğiniz bir kurabiye kalıbı veya bıçakla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında renk alıp çıtır çıtır olana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Siyah Zeytin Ezmeli: Sos tenceresinde Becel Zeytinyağlı’yı eritip içine siyah zeytin ezmesini ekleyin. İyice özleşinceye kadar pişirin. Yufkayı tezgaha açıp yarısına fırçayla karışımı sürün. Ardından kapatıp üzerine de sürün. Dilediğiniz bir kurabiye kalıbı veya bıçakla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında renk alıp çıtır çıtır olana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Yeşil Zeytin Ezmeli: Sos tenceresinde Becel Zeytinyağlı’yı eritip içine hüzünden ezilmiş yeşil zeytin ezmesini ekleyin. İyice özleşinceye kadar pişirin. Yufkayı tezgaha açıp yarısına fırçayla karışımı sürün. Ardından kapatıp üzerine de sürün. Dilediğiniz bir kurabiye kalıbı veya bıçakla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında renk alıp çıtır çıtır olana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Aspirli: Sos tenceresinde Becel Zeytinyağlı’yı eritip içine aspir ve tuzu ekleyin. Aspir sarı rengini yağa verince altını kapatın. Yufkayı tezgaha açıp yarısına fırçayla karışımı sürün. Ardından kapatıp üzerine de sürün. Dilediğiniz bir kurabiye kalıbı veya bıçakla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında renk alıp çıtır çıtır olana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
Bu nefis Gökkuşağı Yufka Cipsleri tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.