En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Gül Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Gül Reçeli Tarifi
Gül Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Gül Reçeli Tarifi tam size göre. Reçel tarifleri arasında en klasik olanlardan biridir gül reçeli. Yoğun aroması ve hoş kokusuyla kendine hayran bırakır! Kahvaltıda kızarmış ekmek ve kaymak varsa mükemmel pembe rengiyle gül reçeli de hemen yerini alır. Gül reçeli yapımı, bildiğimiz diğer meyve reçellerinden biraz farklı ve daha meşakkatli ama ortaya çıkan lezzetin tadına baktığınızda tüm uğraşlarınıza değeceğine emin olabilirsiniz. Gül reçeli Osmanlı döneminden beri mutfağımızda olan ve severek tüketilen bir tarif. Belki de bu kadar bilinen ve klasik bir reçel olmasının da en büyük sebebi uzun yıllardır hayatımızın içinde yer almasından dolayıdır. Gül reçeli tarifine başlamadan önce, gül ile ilgili göz atmanızı önerdiğimiz iki harika yazıyı da buraya bırakıyoruz: “Gül nasıl yetiştirilir?” ve “Gül suyu ile cilt bakımı” keyifli okumalar! Gül reçelinden yeterince bahsettiysek şimdi tarifimize ve tarifi uygularken ihtiyacınız olabilecek bilgilere geçelim. Mis gibi kokan güller toplandıysa hadi başlayalım! Gül reçelinin hoş aromasına sahip olması için kokulu güllerden yapılması gerekir ve genelde kırmızı ya da pembe güller kullanılır. Çok kolay bulunması mümkün olmasa da yabani güllerden hazırlanan gül reçelinin de tadı bambaşkadır. Bizim coğrafyamızda gül denildiğinde akla ilk gelen Isparta olur. Kokulu ve büyük yapraklı güllerin yetiştiği Isparta’da en leziz gül reçelleri ortaya çıkar. Gül reçeli güçlü bir antioksidandır, iştah artırıcı özelliği vardır. Mide, bağırsak ve karaciğer sağlığını destekler. Gül reçelinin acı olmaması için gül yapraklarının ucundaki beyaz kısımlarının kesilmesi faydalı olacaktır. Gül yapraklarının tatlı olduğundan eminseniz bu işlemi yapmadan da gül reçelini hazırlayabilirsiniz. 100 gram gül reçeli yaklaşık 278 kaloridir.

Gül Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • Yarım kilo (kg) gül, reçellik
  • 1 kilo (kg) şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Gül Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Güllerin yapraklarını ayıklayıp iyice yıkayın.
  2. Kurutucu ile kurutup derin bir kaba alın.
  3. Üzerine yarım su bardağı şeker ve yarım tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyip elle karıştırın. 
  4. Streç filmle kapatıp 2 gün buzdolabında dinlendirin.
  5. Dolaptan çıkarıp üzerine kalan suyu ilave edin, orta ateşte kaynatın.
  6. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Bir süzgeçle süzüp bir kabın içerisine alın.
  7. Tencereye kalan şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın. 
  8. Kaynadıktan sonra kıvam alana dek kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  9. Kıvamını kontrol edip içerisine limon tuzu ve gülleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  10. Sıcakken kavanozlara alıp kapağını sıkıca kapatın.

Bu nefis Gül Reçeli Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020