En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Gülüt Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Gülüt Tarifi
Gülüt Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Gülüt Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. YKV mutfağından pofuduk, yumuşacık sevgiler getirdik! Sünger gibi dokusuyla, lezzetiyle ve pratikliğiyle adından çokça söz ettiren aynı zamanda çay saatlerine çabucak hazırlanabilen bir tarif ile karşınızdayız. Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip, klasik kek tariflerinden farklı bir kek tarifi hazırlamak istiyoruz. Bu tarifimiz diğer kek hamurlarında olduğu gibi temel malzemelerle hazırlanabilmektir ama olmazsa olmaz malzemesi olan mısır unu olmadan gülüt tarifi hazırlamak pek mümkün değil. Gülüt kek tarifi malzemelerine detaylı bir şekilde göz atalım ardından da gülüt hangi yöreye aittir bilmeyenler için kısaca değinelim istiyoruz. Beş çaylarına, beslenme çantalarına ve davet sofralarınıza hemencecik hazırlayabileceğiniz gülüt kek tarifimizin içerisinde temel kek malzemeleri olan un, süt, yumurta, kabartma tozu ve vaniline ek olarak mısır unu bulunmaktadır. İçerisinde bulunan mısır unu kekin birkaç gün boyunca yumuşak kalmasını sağlamanın yanı sıra daha lezzetli olmasını da sağlamakta. Peki gülüt kek tarifi hangi yöreye aittir? Yumuşacık, bayatlamayan mısır unlu gülüt kek, Sivas iline ait yöresel lezzetlerden bir tanesi. Peki siz daha önce gülüt kek tarifini hiç denediniz mi? Denemediyseniz sizi mutfağa kadar alalım ve gülüt kek nasıl yapılır birlikte öğrenelim. Gülüt kek tarifimiz için öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlıyoruz. Ardından adım adım tüm malzemeleri birleştiriyor olacağız. Öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp, mikser ile yüksek hızda rengi açılına dek bir süre çırpıyoruz. Sonrasında içerisine ayçiçek yağı, süt, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça çırpıyoruz. Çırptığımız harcımızın içerisine mısır unu ve unu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda 1′ çırpıyoruz. Hazır olan harcımızı yağlı kâğıt serili ve yağlanmış dikdörtgen fırın kalıbına alıp, üzerine haşhaş serpiştirdikten sonra 30′ fırınlıyoruz. Pişen kekimizi fırından çıkartıp, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Gülüt kek tarifi yanına en çok yakışan servis önerilerine değinmeye geldi sıra. Tarifimiz beş çayına davet edilecek komşular için hazırlanacaksa eğer en güzel eşlikçilerle lezzeti tamamlamanız için burada imdadınıza yetişelim. Yumuşak dokulu kek tarifimizin yanına patatesli börek, havuç tarator, tarçınlı kurabiye ve içecek olarak da taze demlenmiş bir fincan çay servis edebilirsiniz. Gülüt kek tarifinde ve diğer tüm kek tariflerinde kekin iyice kabarması için şeker ve yumurtanın rengi değişip köpürene kadar çırpma işlemine devam etmelisiniz. Mısır unu ve buğday ununu eşit miktarda eklemek, istenilen sonucu elde etmenizi sağlayacak. Sıra geldi birçok kişinin korkulu rüyası diyebileceğimiz kalori miktarını öğrenmeye. Gülüt kaç kalori diye merak edenler için minik bir araştırma yaptık. Tatlı, kek ve börek tariflerinde kalori miktarı, kilo kontrolü yapanlar için oldukça merak edilen bir detay. Gülüt kek tarifinin, 1 porsiyonunda ortalama olarak 218 kalori bulundurduğunu söyleyebiliriz. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki çok fazla öneremiyoruz. Arada küçük kaçamakları görmezden gelebiliriz. 🙂 Gülüt kek tarifini deneyip, farklı kek tariflerini de keşfetmek isteyenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli kek tarifimiz var. Öncelikle zebra kek tarifi, ardından mısır unlu kek tarifi ve son olarak da pratik kek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Gülüt Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 su bardağı mısır unu
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 3 adet yumurta
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı süt, yarım yağlı
    • 2 yemek kaşığı haşhaş

    Gülüt Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri derin bir kalıba alıp mikser ile yüksek hızda rengi açılana dek 5′ çırpın.
    2. Ayçiçek yağı, süt, vanilin, kabartma tozunu ekleyip 1′ çırpın.
    3. Mısır unu ve unu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda 1′ çırpın.
    4. Yağlı kağıt serili ve yağlanmış dikdörtgen fırın kalıbına alıp, üzerine haşhaş serpin. 30′ fırınlayın.
    5. Çıkartıp, oda sıcaklığında dinlendirin. Servis edin.

    Bu nefis Gülüt Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020