En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Halka Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Halka Tatlısı Tarifi
Halka Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Halka Tatlısı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Sokak lezzetleri arasından en çok sevilen ve eski zamanlardan beri adeta bir geleneği devam ettiren halka tatlısı tarifi ile karşınıza geldik. Şekerpare, revani, Kemal Paşa tatlısı gibi şerbetli tatlılar grubunda yer alan halka tatlısı, çıtırlığı ve lezzetiyle diğer tatlılardan ayrılmaktadır. Gevrek bir kıvama sahip olan halka tatlısı yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş, çay saatlerine tatlı bir hava katmış ve sokakta oynayan çocukların favori tatlısı olmuştur. Hal böyle olunca biz de kolay halka tatlısı tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Kısaca lezzetini bilmeyen kalmasın istiyoruz! Özel bir hamur olan pataşu hamuru ile hazırlanan evde halka tatlısı tarifi, tadını şerbetinden ve çıtırtısını hamurundan alan bir tatlı. Orijinal halka tatlısı tarifini sizinle paylaşmadan önce, halka tatlısı malzemelerine değinmek istiyoruz. Halka tatlısı malzemeleri her evin mutfağında bulunan temel malzemeler ile yapılmaktadır. Tereyağı ile kıvam, irmik ile çıtırlık, nişasta ve diğer temel hamur malzemeleri ile lezzet kazanan halka tatlısı nerenin, gelin göz atalım. Halka tatlısı her yörede bol bol bulabileceğimiz enfes bir tatlı. Bu çıtır çıtır tatlımızın meşhur olduğu ve patent aldığı ilimiz ise Adana’dır. Tatlımızı anlatırken biz yeterince heyecanlandık. Sizi de daha fazla heyecanlandırmamak için halka tatlısı yapımına geçiyoruz. Halka tatlısı için ilk olarak küçük bir tencereye şeker ve su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Şerbetimiz kaynayınca altını kısıp limon suyu ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz. Tatlımızın hamuruna geçiyoruz şimdi de. Tereyağı ve suyu orta boy bir tencerede ekleyip orta ateşte eritiyoruz. Eriyince içerisine unu ekleyip, 5′ orta ateşte kıvam alana dek karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Soğuyan hamura irmik, tuz, nişasta ve yumurta ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıyoruz ve harcımızı yıldız uç takılmış sıkma torbasına alıyoruz. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıyoruz. Yağ ısınınca halka şeklinde hamuru sıkarak, her bir yüzünü 2’şer dakika renk alana dek kızartıyoruz. Kızaran tatlıları yağdan alıp şerbete bırakıyoruz. 1′ dinlendirip, servis tabağına alıyoruz. Halka tatlısını sokakta yürürken yemenin lezzeti ayrı bir güzel biliyoruz ama biz şimdi tatlımızı evde servis ederken yanına ne gider ona değineceğiz.  Halka tatlısının uçlarını çikolata ve fıstığa bulayıp, yanında bir fincan taze demlenmiş çay ile servis edebilirsiniz.  Halka tatlısı oldukça dikkat ve özen isteyen bir tarif. Tatlımızın hamurunu hazırlarken katı malzemeleri yavaş yavaş eklemeli ve çırpma teli yardımı ile karıştırmalısınız. Sıra geldi kafalarımızı kurcalayan detaya. Bir halka tatlısı kaç kalori merak edenler için minik bir araştırma yaptık ve sizlerle paylaşmak istiyoruz. Halka tatlısı kalori miktarı oldukça fazla bir tatlı. Bir adedinde 350 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapıyorsanız mutlaka dikkat etmelisiniz. Halka tatlısı tarifini sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli tarifi de paylaşmak istiyoruz. İlk olarak tarçınlı lokma tatlısı, ardından ballı lokma tatlısı ve son olarak da churros tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Halka Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • yarım su bardağı tereyağı
    • 2 su bardağı su
    • 2 su bardağı un
    • 2 su bardağı irmik
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı irmik
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    şerbeti için

    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Kızartmak için

    • 2 su bardağı ayçiçek yağı

    Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Küçük bir tencerede şerbet için şeker ve suyu orta ateşte kaynatıp, kaynayınca altı kısık olarak 5′ dinlendirin.
    2. Limon suyu ekleyip, ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlendirin.
    3. Tereyağı ve suyu orta boy bir tencerede orta ateşte eritin.
    4. Eriyince içerisine unu ekleyip, 5′ orta ateşte kıvam alana dek karıştırın.
    5. Derin bir kaba alıp, 10′ dinlendirin.
    6. Soğuyan hamur irmik, tuz, nişasta ve yumurta ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
    7. Yıldız uç takılmış sıkma torbasına alın.
    8. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın.
    9. Yağ ısınınca halka şeklinde hamuru sıkarak her bir yüzünü 2’şer dakika renk alana dek kızartın.
    10. Kızaran tatlıları yağdan alıp şerbete bırakın. 1′ dinlendirip, servis tabağına alın.

    Afiyet olsun! Halka Tatlısı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020