En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hamsi Çorbası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hamsi Çorbası
Hamsi Çorbası

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Hamsi Çorbası yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Hamsi Karadeniz bölgesine özgü, küçük ve yağlı bir balıktır. Suyun soğuk olduğu Sonbahar ve kış mevsimlerinde avlanır.

Hamsi Çorbası Malzemeleri

  • 500 gram (g) hamsi, ayıklanmış
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 demet maydanoz, dövülmüş
  • 1 adet soğan, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre (l) su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet havuç, küp doğranmış

Hamsi Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp ayıklayın, 1 cm. boyunda doğrayın.
  2. Bir kaba bir litre su koyup, haşlayın ve süzgeç yardımı ile süzün.
  3. Tencerede orta ateşte tereyağı ve havuçları 5′ kavurup, unu ve soğanı ekleyin, 2′ daha kavurun. 
  4. Sarımsağı ekleyip, karıştırın. Su ve hamsileri ekleyip, kısık ateşte 20′ pişirin. 
  5. Kaselere koyarak üzerine maydanoz ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Hamsi Çorbası ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020