En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hamsi Kuşu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hamsi Kuşu Tarifi
Hamsi Kuşu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Hamsi Kuşu Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Karadeniz’in meşhur tadı, hamsi balığının en lezzetli hali olan hamsi kuşu tarifi ile karşınızdayız.  Özellikle kış aylarında pazar tezgahlarında bol bol yer alan, haftada bir kez de olsa sofralarımızı lezzetlendiren hamsi, aynı zamanda kurulan çilingir sofralarının baş tacı olmaya geliyor. Nasıl mı? Hamsi kuşu tarifi ile tabii ki. Daha önce denemediyseniz, vereceğimiz bu reçeteyi uyguladıktan sonra eminizi ki favori balık tarifiniz olacak. Karadeniz denilince akla ilk gelen tariflerden biri olan fırında hamsi kuşu tarifi, fileto haline getirilen hamsilerin; içerisine sebzeli harç eklendikten sonra tavada kızartılmalarıyla hazırlanan bir tarif. Balıkların enfes iç harcı ile buluştuktan sonra hem mideye hem de göze hitap etmesini sağlayan hamsi kuşu tarifinin birçok faydası olduğunu da söyleyebiliriz. Gelin bugün bir değişikliğe giderek sevdiklerinizi ve davetlilerinizi şaşırtın. Oldukça davetkar olan Karadeniz usulü hamsi kuşu tarifi için oldukça pratik bir reçete hazırladık.   Gelin sebzeli hamsi kuşu tarifi yapılışına geçmeden önce hamsi kuşu içine ne konur öğrenelim.  Hamsi kuşu tarifinin iç harcı için taze soğan, maydanoz, mısır unu ve baharatlara ihtiyacımız var. Listemizde yer alan malzemeler mutfak tezgâhında yerini aldıysa tarifimizin yapılışına geçebiliriz. Pazardan aldığımız taze hamsileri kuyruk kısmından tutup, iç ve kafa kısımlarını temizleyip iki filetoyu ayırmadan temizliyoruz. Ardından iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir kabın içerisinde taze soğan, soğan, maydanoz, yarım tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu ve karabiberi karıştırıyoruz. Üç adet filetoyu yan yana açıp, ortalarına hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı ekleyip, elle sıkıca kapatıyoruz. Kalan bir su bardağı mısır unu ve yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, düz bir tabağa alıyoruz ve hazırlanan hamsileri bu una buluyoruz. Orta boy bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, hamsileri çevirerek yaklaşık 10′, renk alana dek orta ateşte kızarttıktan sonra servis ediyoruz. Sıra geldi hamsi kuşu tarifini en güzel eşlikçiler ile servis etmeye.  Tarifimizin yanına ana yemek olarak patates borani, yancı olarak da roka salatası, mevsim salata ve soğan salatası tercih edebilirsiniz.  Tatlı olmazsa olmaz. Tatlı bir kapanış için irmik helvası ya da şekerpare tercih edebilirsiniz. Hamsi kuşu tarifi için balıkları temizlerken hassas olmalı, balıkların bölünmemesine dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda daha iri ve etli hamsiler kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Kilo kontrolü yapıp, hamsi kuşu kalori miktarını merak edenler için hemencecik kalori miktarına değinelim. Lezzetiyle favori tarifler arasında yer almaya aday olan hamsi kuşu tarifinin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 450 kalori bulunmaktadır. Diyet yapanlar için küçük porsiyonlarda ve çok sık olmayacak şekilde tüketilmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Hamsi kuşu tarifini sevenler ve benzer tatlar denemek isteyenler için 3 tane daha tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle fırında hamsi tarifi, ardından hamsi tava tarifi ve son olarak da hamsi buğulama tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.  

Hamsi Kuşu Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 kilo (kg) hamsi fileto
    • 1 demet taze soğan, ince kıyılmış
    • 3 su bardağı mısır unu
    • 2 adet soğan, küp doğranmış
    • 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Hamsi Kuşu Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamsilerin kuyruk kısmından tutup, iç ve kafa kısımlarını temizleyip iki filetoyu ayırmadan temizleyin.
    2. Derin bir kabın içerisinde taze soğan, soğan, maydanoz, yarım tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu ve karabiberi karıştırın.
    3. Üç adet filetoyu yan yana açıp, ortalarına hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı ekleyip, elle sıkıca kapatın.
    4. Kalan bir su bardağı mısır unu ve yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, düz bir tabağa alın. Hazırlanan hamsileri bu una bulayın.
    5. Orta boy bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, hamsileri çevirerek yaklaşık 10′ renk alana dek orta ateşte kızartın.

    Afiyet olsun! Hamsi Kuşu Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020