En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hamurda Etli Güveç

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hamurda Etli Güveç
Hamurda Etli Güveç

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Hamurda Etli Güveç, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Misafirlik sunumlar et ve hamur ikilisiyle taçlanırsa ortaya hiç şüphesiz damaklardan silinmeyecek bir lezzet çıkar! Hamurda etli güveç tarifi için tıklayın!

Hamurda Etli Güveç Malzemeleri

  • 1 adet havuç
  • 250 gram (g) kuzu kuşbaşı
  • 2 su bardağı barbunya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 6 adet milföy hamuru
  • 2 adet yumurta sarısı
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Kekik

Hamurda Etli Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeyi ve barbunyayı akşamdan ıslatıp, ıslattığınız su ile tuz eklemeden haşlayın.
  2. Pırasaları ayıklayıp, ince kıyın. Kuru soğanı doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Havucun kabuğunu kazıyıp, küçük küçük doğrayın.
  3. Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırıp, kızan yağa etleri ilave edip 4 dakika kavurun.
  4. Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları, pırasaları ve doğranmış havucu ilave edip, 5 – 6 dakika kadar kavurun. Ardından içine salçayı ekleyip, salçanın çiğ kokusu gidene kadar pişirin.
  5. Son olarak et suyunu kekiği, haşlanmış barbunya ve kuru fasulyeyi, tuz ve karabiberi ilave edip, kaynayana kadar pişirin.
  6. Son olarak et suyunu kekiği, haşlanmış barbunya ve kuru fasulyeyi, tuz ve karabiberi ilave edip, kaynayana kadar pişirin.
  7. Daha sonra hamur kalıbı ve bir bardak yardımı ile hamurların orta kısımlarını çıkartıp kenara alın. Hamurları ikişer ikişer birer kenarlarından birleştirin.
  8. Pişen yemeği dikdörtgen bir tepsiye alıp, üzerini birleştirdiğiniz hamurlar ile kaplayın.
  9. Kalan yuvarlak hamurları ilk önce tepsinin dört köşesine kalan iki hamuru ise orta kısma koyup, hamurların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün, kekik serpin.
  10. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirip, sıcak servis edin.

Bu nefis Hamurda Etli Güveç tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020