En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hanım Göbeği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hanım Göbeği Tarifi
Hanım Göbeği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Hanım Göbeği Tarifi tam size göre. Her ısırıkta mutluluk hormonlarınızın tavan yapacağı, lezzetiyle adeta bulutların üzerinde hissedeceğiniz oldukça başarılı bir tarif olan kolay hanım göbeği tatlısı ile geldik. Yazımızın en başında, aklımıza ilk gelen şey elbette ki ‘Hanım göbeği adı nereden gelir?’ sorusu oluyor. 🙂 Biz de tıpkı sizler gibi bu sorunun cevabını çok merak ettik. Merakımız da bizi minik bir araştırmaya yöneltti. Araştırmamızın sonucuna göre bu tatlımız şekli itibariyle bu adı almaktadır.  Hanım göbeği tatlısı farklı yörelerde “kadın göbeği” ya da “kadıboğan” olarak da adlandırılmaktadır. Yöreden yöreye farklı şekillerde karşımıza çıkan bu tatlımızın en yaygın olarak yapıldığı yer ise Manisa ilimiz oluyor. Hanım göbeği tarifini hazırlarken bildiğiniz tüm tatlı tariflerini kenara bırakmanız gerekecek. Çünkü kolay hanım göbeği tatlısının hamuru, diğer tatlı tariflerinin aksine ısınan tereyağı ve tuzun içerisine un eklenerek, ardından soğuduktan sonra yumurta eklenerek hazırlanıyor. Şerbetli tatlılar grubu içerisinde yer alan hanım göbeği tarifinin kızgın yağda kızartıldığını, sonrasında da şerbetin içerisine bırakıldığını söyleyebiliriz. Bu da pek çok şerbetli tatlıdan ayrılan bir özelliği. Haydi o zaman malzemeleriniz hazırsa, çay saatlerinizde sofranızı şenlendirecek hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır hemen öğrenelim! Tatlımızın şerbetini hazırlayarak işe koyuluyoruz öncelikle. Su ve şekeri küçük bir tencerede orta ateşte kaynatıyoruz. Şerbetimiz kaynayınca altını kısıp, limon suyu ekleyip karıştırıyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Tatlımızın hamuru hazırlayalım şimdi de. Derin bir tencerede tuz, su ve tereyağını orta ateşte eritiyoruz. Eriyince un ilave edip, 5′ karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz. Derin bir kaba alıp ılınana dek dinlendirdikten sonra, elle dokunulabilecek ısıya geldiğinde, yumurtaları teker teker ekleyip karıştırıyoruz. Hamurumuzdan küçük toplar alıp, ıslak elle yuvarlıyor ve baş parmakla ortasını deliyoruz. Geniş bir tencereye ayçiçek yağını alıp, kısık ateşte ısıtıp, hamurları içine ekliyoruz. Hamurların her bir yüzünü 5’er dakika renk alana dek kızartıp, soğuyan şerbete alıyoruz. Tatlımız hazır! Yanına bir top dondurma ve üzerine Antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz. Tabii servis önerilerinde daha detaylı bir şekilde göz atacağız. 🙂 Hanım göbeği tatlısının sunumunun şık görünmesi için üzerine Antep fıstığı ekleyebilirsiniz. Yanına bir top dondurma da elbette güzel olacaktır. Bunun dışında taze kırmızı meyveler, sunum tabağında tazeleyici bir dokunuş olabilir. İçecek önerisi isteyenler için de bir fincan taze demlenmiş çay ya da bol köpüklü bir fincan Türk kahvesinin oldukça yakıştığını söyleyebiliriz. Hanım göbeği püf noktası çıtırlığında saklı! Tatlımızın çıtırlığını kaybetmemesi için hamurların sıcak, şerbetin de soğuk olması gerekmektedir. Hanım göbeği tarifi kalori miktarına değinelim biraz da. Çay saatlerinde adeta şölen havası yaratan hanım göbeği 100 gramında yaklaşık olarak 280 kalori bulundurmaktadır. Kilo kontrolü yapıyorsanız daha hafif tatlılar grubunda yer alan sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Hanım göbeği tarifinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha lezzetli tarifi paylaşmak istiyoruz. İlk olarak kıyır kıyırlığı ile şekerpare tarifi, ardından kalburabastı tarifi ve son olarak da şambali tatlısı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Hanım Göbeği Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 2 yemek kaşığı un
    • 5 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • 3 adet yumurta
    • 3 su bardağı su

    Şerbeti İçin

    • 3 su bardağı su
    • 3 su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı limon suyu

    servis için

    • 1 top Algida Maraş Usulü Sade
    • 2 tatlı kaşığı Antep fıstığı (toz)

    Hanım Göbeği Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Su ve şekeri küçük bir tencerede orta ateşte kaynatıp, kaynayınca altını kısın.
    2. 5′ pişirip, altını kapatın. Limon suyu ekleyip karıştırın, oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
    3. Derin bir tencerede tuz, su ve tereyağını orta ateşte eritin.
    4. Eriyince un ilave edip, 5′ karıştırarak orta ateşte kavurun.
    5. Derin bir kaba alıp, ılıyana dek dinlendirin. Elle dokunabilecek ısıya geldiğinde yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
    6. Küçük toplar alıp, ıslak elle yuvarlayın ve baş parmakla ortasını delin.
    7. Geniş bir tencereye ayçiçek yağını alıp, kısık ateşte ısıtın. Hamurları içine ekleyin.
    8. Hamurların her bir yüzünü 5’er dakika renk alana dek kızartıp, soğuyan şerbete alın.
    9. Tatlıyı yanında dondurma ve üzerine Antep fıstığı ile servis edin.

    Afiyet olsun! Hanım Göbeği Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020