En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hasta Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hasta Çorbası Tarifi
Hasta Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Hasta Çorbası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Her gün aynı çorba tariflerini hazırlamaktan sıkılmadınız mı? Biz çok sıkıldık ve sizin de sıkıldığını düşündüğümüz için oldukça farklı ve lezzetli bir çorba tarifini sizlerle birlikte hazırlamaya karar verdik. En iyi hasta çorbası tarifine mutfaklarımızda yer veriyoruz bugün. Peki bu hasta çorbası nedir ve neden bu isimle anılır gelin öğrenelim. Hasta çorbası, içerisinde birçok vitaminli sebze bulundurmasından dolayı grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Elbette ki hasta çorbasını sadece hasta olduğunuzda hazırlamak zorunda değilsiniz. Pazardan taze taze sebzeleri alıp, bir güzel sirkeli suda yıkayıp ayıkladınız ve evde birkaç parça tavuk but da varsa bu çorbayı yapmamak için hiçbir neden yok. Tavuklu hasta çorbası hastalara şifa olurken akşam yemeği sofralarına da lezzetli bir eşlikçi olacak. Haydi o zaman gelin birlikte tavuklu hasta çorbası nasıl olur birlikte göz atalım. Önlükler giyildi, kollar sıvandı ve tüm malzemeler mutfak tezgâhı üzerinde yer aldıysa hasta çorbası yapımına geçebiliriz. Hasta çorbası için tavuğu iri parçalara bölüp, derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıyor, ardından içerisine soğan ve tavukları ekliyoruz. Yüksek ateşte 5 dakika pişirdikten sonra sarımsak, tuz ve karabiber ekliyor ve üzerine su ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak 20 dakika pişiriyoruz. Suyunu süzüp, ayırıyoruz. Tavukları didikleyip kemiklerinden ayırıp, kenara alıyoruz. Tencerede tereyağını ısıtıp, tavukları ekliyor ve 3 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Şehriyeleri ekleyip, karıştırıyor ve 2 dakika kavuruyoruz. Ardından biber salçasını ilave edip, karıştırıyoruz. Pul biber ve zencefil ekleyip, karıştırdıktan sonra süzülen tavuk suyunu ekleyip, kapağını kapatıyoruz.  Kısık ateşte 10 dakika pişirdikten sonra limon ile servis edebilirsiniz. Akşam yemeklerin olmazsa olmazı elbette ki çorbadır.  Sıcacık ve buram buram kokan çorbalar besleyiciliği ve lezzetiyle iştahlarımızı açan ve gönüllerimizi fetheden lezzetlerden bir tanesi. Biz de bugün sizlerle birlikte hazırladığımız hasta çorbasının ardından ana yemek olarak karnıyarık ve pilav, yancı olarak da havuç tarator ve mevsim salata öneriyoruz. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran tercih edebilirsiniz. Bağışıklık sistemi üzerinde oldukça etkili olan hasta çorbası, oldukça besleyici ve oldukça lezzetli bir çorba. Peki hasta çorbası püf noktaları nelerdir biliyor musunuz? Bilmeyenler için biz hemencecik, kısaca bahsedelim. Tavuklu hasta çorbası tarifini hazırlarken tel şehriye yerine arpa şehriye de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda servis aşamasında çorbamızın üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz. Çorbaların en sevdiğimiz özelliklerinden bir tanesi de düşük kalorili olmasıdır. Oldukça lezzetli ve besleyici olan çorbalar bir de düşük kaloriliyse sofralarımızda yer verememek için hiçbir nedenimiz yok. Sizlerle birlikte bugün hazırladığımız kolay hasta çorbası tarifi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 180 kalori bulunmaktadır. Oldukça besleyici ve şifa dolusu olan bu çorbayı diyet menülerinde ve akşam yemeklerinde gönül rahatlığıyla tercih edebilirisiniz. Hasta çorbası tarifini anlattık. Şimdi de tarifimizi sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle rengi ve şifa deposu oluşuyla bizleri büyüleyen borşch çorbası tarifi, ardından hindi çorbası tarifi ve son olarak da lezzetli ve mükemmel aromasıyla pancar çorbası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Hasta Çorbası Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 500 gram (g) tavuk but
    • 1 adet soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 1 su bardağı tel şehriye
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 8 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Zencefil
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 adet limon, dörde bölünmüş

    Hasta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tavuğu iri parçalara bölün. Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, tavuk ve soğanları ekleyin. Yüksek ateşte 5′ pişirin.
    2. Sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin; üzerine su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak 20′ pişirin. Suyunu süzüp, ayırın. Tavukları didikleyip kemiklerinden ayırıp; kenara alın.
    3. Tencerede tereyağını ısıtıp, tavukları ekleyin. 3′ orta ateşte kavurun. Şehriyeleri ekleyip, karıştırın. 2′ kavurun. Biber salçası ilave edip, karıştırın. Pul biber ve zencefil ekleyip, karıştırın.
    4. Süzülen tavuk suyunu ekleyip, kapağını kapatın. Kısık ateşte 10′ pişirin. Limon ile servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Hasta Çorbası Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020