En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Havuçlu Perde Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Havuçlu Perde Pilavı
Havuçlu Perde Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Havuçlu Perde Pilavı yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. İncecik açılan sarımsaklı hamurun içindeki pilav, nevi şahsına münhasır bir tat! Havuçlu perde pilavı tarifi lezzetiyle sizleri başka diyarlara götürecek!

Havuçlu Perde Pilavı Malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı badem
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı knor tarçın
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

hamur için

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta, sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
  • 4 dal taze kekik
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon

Havuçlu Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; sarımsak haricindeki malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun, streç filme sarıp daha sonra kullanmak için buzdolabında bekletin. 
  2. Pirinci soğuk su ile nişastası gidene dek yıkayın, geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin.
  3. İnce doğranmış soğanları ve sarımsağı beraberce kavurun. Sırasıyla bademi, iç fıstığı, kuş u¨zu¨mu¨nu¨ ilave edin ve 1 dakika daha lezzetlerini salsınlar diye kavurun. 2 adet havucu rendeleyip ilave edin. 
  4. Yıkayıp su¨zdu¨ğu¨nu¨z pirinci de ilave edip iyice karıştırın. 
  5. Bulyon ile sıcak suyu karıştırıp, tencereye ekleyin.
  6. Tarçını, karabiberi ve yenibaharı da ilave edip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda ince doğranmış maydanozu ve dereotunu pilava ekleyip kapağını kapatın. 
  7. Pilavınız pişerken, bir fırın kabını iyice yağlayın. Hazırlamış olduğunuz hamuru bir merdane yardımı ile açıp u¨zerine ince dilimlemiş olduğunuz sarımsakları bir bir yerleştirin.
  8. 1 adet havucu bir soyacak yardımı ile ince şeritler halinde soyun. 
  9. Hamuru merdane ile ince açıp, sarımsakları üzerine yayın. Fırın kabına serip, havuç ve pilavı ilave edin.
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 10 dakika dinlendikten sonra fırın kabını ters çevirerek servis edin. 

Şimdiden ellerinize sağlık! Havuçlu Perde Pilavı tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020