Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
Kaç Kişilik : 4
En lezzetli ve tam kıvamında Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bizim mutfağımızda havuç çok sevilir; en çok çorbası, salatası yapılır. Garnitürlerin, mezelerin kraliçesidir. Havuç yalnızca başrolde değil, yardımcı rolde de çok iyidir; pırasa gibi sebze yemekleri içinde havuç olmadan düşünemeyiz. Kızartması ve tatlısı da yapıldığına göre, o zaman havuçtan vazgeçemiyoruz demektir. Ancak ilginçtir, havuç da bir zamanlar patates gibi hayvanların beslenmesinde değerlendirilmiş; her ikisinin de kök sebzeler olmaları bir tesadüf müydü bilinmez. Tesadüf olmadığını bildiğimiz şey, havucun bir zamanlar yabani bir kök sebze olduğu ve Hollandalı botanikçilerin hayli çaba sarf ederek onu bugünkü haline getirmiş oldukları; ama değmiş! Avrupa’da çok beğenilmiş; dünyaya yayılmış ve muz gibi, hayvanlarla insanların en çok tükettiği sebzelerden biri haline gelmiş. Patates gibi ucuz olması, havucun mutfaklarda pek çok alanda kullanılmasını kolaylaştırmış; zaten çoğu reçetede ikisi birlikte kullanılmışlar. Diğer sebzelere oranla içerdiği yoğun şeker nedeniyle havuç tatlı dünyasında kullanım alanı bulmuş; Avrupa’da puding olarak pişirilmiş. Bizde Akdeniz Bölgesi, özellikle Mersin’e ait bir tatlı olarak bilinen cezeryenin ana malzemesi olmuş. Tatlının ismi Arapça havuç demek olan “cezer”den geliyor. Havuç böyle anlatılınca tatlı ama, kilo ya da şeker nedeniyle sağlık sorunu olanlara önerilmeyen sebzelerden biri. Öte yandan, içerdiği şekerle ilgili sağlık sorunu yaşamayanlar için şifalı; renkli sebzelerin yararları bakımından tüketilmesinin önerildiği şu günlerde değeri anlaşılmış sebzelerden biri. Madem öyle, o zaman biz de havuçtan lezzetli bir çorba yapalım! Bir porsiyon Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası yaklaşık 165 kaloridir. Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbasını dilerseniz terbiyeli de hazırlayabilirsiniz. Bu çorbaya Lokanta Usulü Havuçlu Tavuk Çorbası da diyoruz. Çorbanın terbiyesi için bir yumurta sarısı ile limon suyunu iyice çırpın. Çorbayı ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Terbiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin. Patates ve havucu küp şeklinde kesiyoruz. Tavuk göğsünü didikliyor, patates, havuç ve suyunu ekleyip haşlıyoruz. Yoğurt, yumurta, un ile hazırladığımız terbiyeyi tencereye ilave ediyoruz.
Şimdiden ellerinize sağlık! Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020