En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Issız Adam’la hayatımıza girmese de onunla popülerleşen tarif, havuçlu tarçınlı kek bugünkü konumuz. Havuçlu tarçınlı kek borcamda da yapılsa, kek kalıbında da yapılsa fark etmez, her türlü enfes ve çok şık olur. Bunun sebebi de tarçından aldığı eşsiz rengi. Hazırsanız sizi detaylar için mutfağa bekliyoruz! Şimdi de sırada, havuçlu tarçınlı kek tarifinin malzeme listesi var. Bu leziz tarifimizin hamuru için gereken malzemeler: -3 + Yarım su bardağı un -1 su bardağı esmer şeker -1 su bardağı şeker -3 adet yumurta -1 su bardağı ayçiçek yağı -Yarım su bardağı süt (yarım yağlı) -4 adet havuç (soyulmuş ve rendelenmiş) -1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın -Yarım tatlı kaşığı Knorr Zencefil -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 tatlı kaşığı karbonat -1 tatlı kaşığı vanilin -Çeyrek tatlı kaşığı tuz Tüm bu malzemelerin dışında, siz isterseniz kekinize ceviz ekleyebilir ve havuçlu tarçınlı cevizli kek hazırlayabilirsiniz. Dövülmüş bir avuç cevizin bu tarife katkıları inanılmaz olacak! Havuçlu tarçınlı kek hazırlamak için öncelikle derin bir kabın içerisinde yumurta, toz şeker ve esmer şekeri mikser ile yüksek hızda 3 dakika çırpın. Süt ve ay çiçeği yağını ekleyip karıştırın. Un, tarçın, zencefil, karbonat, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin, pürüzsüz olana dek düşük hızda çırpın. Fırını 170 dereceye ısıtın. Yağlanmış fırın kabına alıp, yaklaşık 1 saat fırınlayın. Kekin pişmesini bir kürdan batırarak kontrol edin. Kürdana hamur yapışmıyor ve temiz çıkıyorsa fırından alın. Oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyin, arzuya göre pudra şekeri ile servis edin. Havuçlu tarçınlı kek ve diğer tüm kek tarifleri için geçerli olacak önemli bir püf noktamız var. Hazırladığınız kek tariflerinin puf puf kabarmasını istiyorsanız kullanacağınız yumurta, süt ve yağ gibi malzemelerinizin hepsinin oda ısısında olmasına özen göstermelisiniz. Bu enfes tarifimizi dilerseniz bir bardak sütle veya filtre kahve ile servis edebilirsiniz. Havuçlu tarçınlı kek tarifinin ince bir dilimi yaklaşık olarak 120 kaloridir. Eğer “ben öyle ince dilim sevmem, yiyorsam tam bir porsiyon isterim” diyenlerdenseniz üzülerek söylüyoruz; havuçlu tarçınlı kek tarifinin bir porsiyonu 500 kalori içerir. Diyet menülerine eklenmesini pek öneremeyeceğimiz bu tarifi, hafif planlanmış bir günlük menüye dahil edebilirsiniz pek tabii! Havuç ve cevizin mükemmel uyumu tarçın ve portakal suyuyla birleşince tadından yenmiyor. Çocukluğumuzdan beri annelerimizin şipşak hazırladığı bu lezzeti siz de çocuklarınıza ya da misafirlerinize yapmaya hazır mısınız? Doğru püf noktaları ve adımları uyguladığınızda kabarık puf puf bir havuçlu kek sizleri bekliyor. Üstelik bir de sosu var ki sormayın gitsin! Tereyağı, toz şeker, vanilya özütü, un, kabartma tozu, çırpılmış yumurta, süt ve damla çikolata hazırlanan bir kek, krema ve Türk kahvesi ile hazırlanan bir sos ile buluşuyor. Ortaya ise kahveli mug kek tarifi çıkıyor. Bu eşsiz mug kek, kahve severlerin yeni favori tarifi olabilir. 🙂 

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 3+yarım su bardağı un
    • 1 su bardağı esmer şeker
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • yarım su bardağı yarım yağlı süt
    • 4 adet havuç, soyulmuş, rendelenmiş
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Zencefil
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz

    Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde yumurta, şeker ve esmer şekeri mikser ile yüksek hızda 3′ çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip, karıştırın.
    2. Un, tarçın, zencefil, karbonat, vanilin ve tuzu eleyin, pürüzsüz olana dek düşük hızda çırpın. Fırını 170 dereceye ısıtın.
    3. Yağlanmış fırın kabına alıp, yaklaşık 1 saat fırınlayın. Kekin pişmesini bir kürdan batırıp, kontrol edin. Kürdan hamur yapışmıyor ve temiz çıkıyorsa fırından alın.
    4. Oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyip servis edin.

    Bu nefis Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020