En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Havuçlu Tavuklu Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Havuçlu Tavuklu Pilav Tarifi
Havuçlu Tavuklu Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Havuçlu Tavuklu Pilav Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Tavuklu pilavı sevmeyen yoktur ama çok klasik ve bilindik bir tarif olduğu için menülerimizde yer vermekten biraz kaçınırız. Peki havuçlu tavuklu pilava ne dersiniz? Hem klasik hem de farklı… Tavuklu havuçlu pilav aynı zamanda çok da doyurucu çünkü tavuk ve havucun yanında taze fasulye de içeriyor! Taze fasulyeyi genelde zeytinyağlılarda ve turşu kurarken değerlendirdiğimizi düşünüyor olabilirsiniz. Havuçlu pilava ne kadar yakıştığını gördükten sonra bizce fikriniz değişecek! Tavuk eti ve sebzeyi beraber yemeyi sevenlerin bayılacağı bir lezzet olan havuçlu tavuklu pirinç pilavını mutlaka denemelisiniz! Malzemeler hazırsa hemen havuçlu tavuklu pilav tarifimize geçelim. Havuçlu tavuklu pilav tarifini sevdiyseniz çok leziz iki tavuklu pilav tarifimiz daha var! Hint mutfağının esintilerini sofralarımıza taşıyan körili ve tavuklu pilav ile yine klasik bir lezzet olan tavuklu bezelyeli pilav. Mutlaka göz atın! 1 porsiyon havuçlu tavuklu pilav yaklaşık 223 kaloridir.

Havuçlu Tavuklu Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı su, sıcak
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı fasulye, yeşil
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Havuçlu Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci soğuk suda nişastası akıncaya kadar iyice yıkayın. 
  2. Pilav tenceresine zeytinyağı koyup eritin. 
  3. Şeritler halinde kestiğiniz tavukları ilave edin, kimyonu ekleyip tavukları kimyon ve zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin. 
  4. Uzunlamasına kestiğiniz fasulyeleri tencereye ilave edin. 
  5. Fasulyelerin rengi parlak yeşil oluncaya kadar pişirin. 
  6. Havuçlardan birini fasulyelerin u¨zerine rendeleyin, kısık ateşte sotelemeye devam edin. 
  7. Diğer havucu bir soyacak yardımı ile şeritler halinde soyun. 
  8. Pirinci ekleyin ve karıştırın. 
  9. 1 buçuk su bardağı tavuk suyu ve 1 buçuk su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin altını kısıp 15 dakika pişirin. 
  10. 15 dakikanın sonunda pilavın altını kapatın ve kapağını açıp havuç şeritlerini ilave edin ve 15 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. 

Afiyet olsun! Havuçlu Tavuklu Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020