En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi
Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Türk mutfaklarının en lezzetli en pratik tariflerinden bir tanesi ile mutfaklarınıza konuk oluyoruz. Genellikle yufka veya açılan hamurun içerisine çeşitli malzemeler doldurularak hazırlanan gözleme, özellikle de kahvaltı ve öğle yemeğinde tercih edilmektedir. Özenle hazırlanan hamurun incecik açılmasından sonra içerisine damak zevkine göre malzemeler doldurularak hazırlanmasıyla oluşur. En çok tercih edilen gözleme çeşitleri peynirli, ıspanaklı veya patatesli olarak bilinir. Bununla birlikte, kıyma, sebzeler, mantar veya soslar gibi farklı iç malzemelerle de yapılabilir. Evde hazır yufkadan gözleme ocakta tava içerisinde pişirilerek hazırlanmaktadır. Orijinalinde ise sac üzerinde pişirilmektedir. Sac üzerinde pişirildiğinde, yüksek ısıya dayanıklı özel sac tepsiler kullanıldığını söyleyebiliriz. Tavada pişirme yönteminde ise gözleme tavanın üzerinde çevrilerek her iki tarafın da kahverengi ve çıtır olmasına dikkat edilir. Türk mutfağının yanı sıra Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de gözlemenin namı oldukça yayılmış diyebiliriz. Gözlemelerin yapımı oldukça esnektir ve kişisel tercihlerinize göre farklı iç malzemelerle deneyebilirsiniz. Kendi evinizde gözleme yaparak, enfes bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Hazır yufkadan gözleme çeşitlerine yukarıda değindik. Gelin şimdi de evde hazır yufkadan gözleme yapımı nasıl olur öğrenelim birlikte. Harç malzemelerini bir kabın içerisine alıp, karıştırıyoruz. Ardından yufkayı tezgâha serip, fırça ile yağlıyoruz. Yufkaları iki tarafından katlayıp dikdörtgen şekli veriyor, tekrar fırça ile yağ sürüyoruz. Ortasına harcın üçte birini ekleyip, düzeltiyoruz. Kare şeklinde, uzun kısımların biri alta biri üste gelecek şekilde katlıyoruz ve üzerlerine fırça ile yağ sürüyoruz. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtıp, yağlıyoruz. Renk alana dek gözlemelerin her bir yüzünü 3’er dakika kızartıyor ve dilimleyip, servis ediyoruz. Genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketilen gözleme, sıcak şekilde aynı zamanda yanında yoğurt, turşu veya salata gibi yan malzemelerle birlikte servis edilebilir. Kahvaltıda tarifimizi hazırlayıp servis etmeyi düşünenler için yanında menemen, patates kızartması ve taze demlenmiş bir fincan çay tercih edebilirsiniz. Hazır yufkadan gözleme yapmak için yufkaların olabildiğince ince ve taze olması gerekmektedir. Taze olmayan yufkaların şekil alması zorlaşacak aynı zamanda pek de lezzetli olmayacaktır. Hazır yufkadan gözleme kaç kaloridir merak edenler için kısaca değinelim. Kahvaltıların ve beş çaylarının en sevilen tariflerinden bir tanesi olan gözleme 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 600 kalori bulundurmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için hazır yufkadan gözleme tarifi maalesef ki uygun bir tarif değil. Hazır yufkadan gözleme tarifini sevenler için 3 tane birbirinden lezzetli gözleme çeşidini denemeniz için buraya bırakıyoruz. İlk olarak patatesli gözleme, ardından daha önce hiç denemediyseniz mutlaka denemeniz gereken bir tarif olan patlıcanlı gözleme ve son olarak da peynirli gözleme tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 kilo (kg) kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1 su bardağı beyaz peynir, rendelenmiş
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Harç malzemelerini bir kabın içerisine alıp, karıştırın. Yufkayı tezgaha serip, fırça ile yağlayın.
  2. İki tarafından katlayıp dikdörtgen şekli verin, tekrar fırça ile yağ sürün. Ortasına harcın üçte birini ekleyip, düzleyin.
  3. Kare şeklinde, uzun kısımların biri alta biri üste gelecek şekilde katlayın. Üzerlerine fırça ile yağ sürün.
  4. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtıp, yağlayın.
  5. Renk alana dek gözlemelerin her bir yüzünü 3’er dakika kızartın. Dilimleyip, servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020