En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hibiskus Şerbeti Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hibiskus Şerbeti Tarifi
Hibiskus Şerbeti Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 10

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Hibiskus Şerbeti Tarifi tam size göre. Kaynaklara göre şerbet, Türkler tarafından daha 11’inci yüzyılda bile meyve sularından hazırlanıp, günün her saatinde içilen geleneksel bir içecekmiş. Yani şimdilerde sadece Ramazan sofralarını süslemesine aldanmayın. Kiraz, kayısı, incir, erik gibi meyveleri kaynatıp şeker veya bal katarak hazırlanan şerbetler bozulmasın diye günlük olarak kaynatılırmış. Başta Anadolu olmak üzere, hemen tüm Ortadoğu’da yaygın biçimde tüketilen şerbet, her mevsim özel yöntemlerle erimeden korunan buz ya da kar ile serinletilerek içilirmiş. Hibiskus ile şeker yerine bal ve pekmez ile hazırlanan bir şerbetle 11’inci yüzyıla selam duralım buradan. Bitince iyi olacağı baştan belli olan bir tarife uzansın elimiz, Hibiskus Şerbetine… 1 su bardağı Hibiskus Şerbeti yaklaşık 250 kaloridir. Nar çiçeği olarak bilinen hibiskus C vitamini deposudur, bağışıklığı güçlendirir. Antioksidan özelliği yüksektir, kansere karşı korur. Beyin fonksiyonlarını güçlendirmeye yardımcı olur. Gençleştirir. Sindirim sistemini düzenler. “Sharbat” kelimesi Farsça su ve şekerle yapılan içecek anlamına gelir. Şerbet ise; Arapça, bir defa da içmek anlamına gelen “şarbat” kelimesinden Türkçeleştirilmiştir. İlk başta şerbetler şeker kamışı ile yapılıyormuş, daha sonra balla tatlandırılmış ve günümüzde şekerle tatlandırılıyor. Ramazan’da, çocuk doğumlarından ve daha birçok farklı olay ve durumda şerbetler servis edilir. Şimdi mutfağa geçelim ve Osmanlı şerbeti yapmaya başlayalım! Ramazan sofralarınızı ev yapımı bir içecekle taçlandırmak için ihtiyacınız olan tek şey Ramazan şerbeti tarifi! Taze meyvelerin baharatlarla buluştuğu bu enfes tarif, uzun süre aç ve susuz kalan bünyelere çok iyi gelecek! Zencefil, nane ve karanfille ferahlık kazanan vişneli şerbeti hazırlamak için tarife göz atın! Şerbetler Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan içecekler. Hemen her meyveyle, hatta çiçeklerle hazırlanan, soğuk içilen, karla daha çok soğutulan, balla tatlandırılan, özel günlerde, kutlamalarda, evlerde, sokaklarda her an her yerde bulunan “meşrubatlar”! Artık şerbeti, sırtlarında kocaman bir ibrik, hafifçe eğilerek bardağın içine ustaca boşaltan sokak şerbetçileri yok, ama unutulmaya yüz tutmuş bu müstesna tatları yeniden aslına uygun hazırlama çabamız var. Şüphesiz, malum lezzeti yakalamanın sırrı, meyvelerin renklerini ve lezzetlerini saklı tutarak, geleneksel enfes içeceklere dönüştürmek. Hadi, 11 ayın sultanına yakışacak ramazan şerbetleri hazırlayalım; biz zaten bunun için buradayız!

Hibiskus Şerbeti Tarifi Malzemeleri

  • 2 litre (l) su
  • yarım su bardağı hibiskus
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • yarım adet limon, dilimlenmiş
  • yarım su bardağı pekmez
  • yarım su bardağı bal

Servis için

  • 4-5 dal taze nane
  • 8-10 dilim limon

Hibiskus Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye su ve hibiskusları ekleyin. 
  2. İçerisine tarçın ve karanfilleri ekleyin, orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynatın. 
  3. Kaynayınca altını kısıp limonları ekleyin. 10 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
  4. Derin bir kaba süzgeç ile süzüp içerisine bal ve pekmez ekleyin. Oda sıcaklığında üstü kapalı olarak soğumaya bırakın. 
  5. Ilıyınca buzdolabına alıp 2 saat soğutun. 
  6. Limon ve taze nane ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Hibiskus Şerbeti Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020