En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hıdrellez Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hıdrellez Pilavı Tarifi
Hıdrellez Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Hıdrellez Pilavı Tarifi tam size göre. Hıdırellez pilavı, Çanakkale mutfağına özgü bir yemektir. Doğanın tamamen uyanışını ve kışın cansızlığını üzerinden atışını simgeleyen Hıdırellez gibi, Çanakkale Hıdırellez pilavı da yeşil renk tonları hakimdir. Ege ve Akdeniz yörelerinde oğlak eti oldukça sık kullanılır ve özellikle düğünlerde, bayramlarda ve şenliklerde bir şölen yemeği olarak servis edilir. Birazdan size anlatacağımız Hıdırellez pilavı da düdüklüde pişmiş oğlak eti ile hazırlanıyor. Düdüklü tencere kısa sürede pişen yumuşak bir ete ulaşmanızı sağlıyor ama evinizde yoksa da herhangi bir derin tencerede de pişirebilirsiniz. Sadece biraz daha uzun sürecektir. Hıdırellez yemekleri genelde doğanın canlanmasını simgeleyen ve bol bol taze sebze meyve içeren tariflerdir. Bazı yörelerde mayıs ayının ilk haftasına denk gelen bu dönemde büyük şenlikler ve etkinlikler düzenlenir, Hıdırellez yemekleri hazırlanır. Bahar ile ilişkilendirilen Hıdırellez pilavından bahsetmişten, bol yeşillikli bahar pilavı tarifini de buraya bırakalım. Pilav tariflerini yeşillikten ziyade et ile zenginleştirmekten yanaysanız da kavurmalı pilav tarifimize mutlaka göz atın!

Hıdrellez Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 750 gram (g) kemikli oğlak eti
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 demet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım tatlı kaşığı tane beyaz biber
  • Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Hıdrellez Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oğlak etini düdüklü tencerede 20 dakika haşlayın.
  2. Pirinci bir tutam tuz atıp, ılık su da ıslatın ardından süzün.
  3. Taze soğan, taze nane , maydanoz, dereotunu ince kıyıp birlikte karıştırıp geniş bir kaba alın.
  4. Pirinci yeşilliklere ekleyip, üzerine toz kırmızıbiber, tuz, tane karabiber ve beyaz biberi ekleyin. Zeytinyağını döküp, tüm malzemeleri birlikte harmanlayın.
  5. Yapılan karışımı ısıya dayanıklı cam tepsiye boşaltın. Üzerine oğlak etlerini, yerleştirip, et suyundan üzerine gezdirip, 160’c derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika dinlendirin.
  6. Tahta kaşıkla servis tabağına koyup , üzerini kıyılmış dereotu, nane ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın. 

Bu nefis Hıdrellez Pilavı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020