En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hindi Göğsü (Hindi Sote) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hindi Göğsü (Hindi Sote) Tarifi
Hindi Göğsü (Hindi Sote) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Hindi Göğsü (Hindi Sote) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Hindi eti son yıllarda sağlıklı bir alternatif olması ile çok popüler hale geldi. Önceden sadece yılbaşında hindi dolması olarak sofralarımıza konuk olan hindi eti artık pek çok tarifte karşımıza çıkıyor. Kırmızı et tüketmeyenler için besleyiciliği yüksek olan ve tavuğa iyi bir alternatif olan hindi etinin tek olumsuz özelliği biraz uzun sürede pişmesi. Ama iyice piştikten sonra tel tel ayrılan etlerin tadına baktığınızda emin olun beklediğinize değecek! Hindi göğsü besin değerinin yüksekliği ile menülerimizde yer vermemiz gerek et türlerinden biri, biz de onun en kolay hali olan hindi göğsü sote tarifini hazırladık! “Hindi göğsü nasıl pişirilir?” diye merak ediyorsanız, aslında tüm yöntemler kullanılabilir. Genelde fırında, sotelenerek ve haşlanarak hazırlanan hindi göğsü yemeği tam bir protein deposudur. Hindi göğsü marine gerektirmeyen bir ettir ve direkt olarak pişirme aşamasına geçebilirsiniz. Biz hindi göğsü tarifimizi mantar ile hazırlıyoruz. Ama bildiğiniz sote tariflerinden biraz farklı olarak terbiyeye benzeyen bir sos ile lezzetlendiriyoruz. Yarım saat gibi kısa bir sürede pişen hindi göğsünü servis ederken de üzerini taze soğan ve maydanoz ile süslüyoruz. Her zaman aynı tarifleri yapmaktan sıkıldıysanız ve konuklarınızı şaşırtmak istiyorsanız bu pratik tarifi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun!

Hindi Göğsü (Hindi Sote) Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet hindi göğüs, küp kesilmiş
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 4 dal taze soğan, ince kıyılmış
  • 8-10 adet mantar, dilimlenmiş
  • Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Sosu için

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı su, sıcak
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon

Hindi Göğsü (Hindi Sote) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayçiçek yağını geniş bir tavada ısıtın.
  2. İçerisine mantarları ekleyip, yüksek ateşte 3 dakika soteleyin.
  3. Hindileri ekleyip, orta ateşte 5 dakika soteleyin. Sirkeyi ekleyip, tavayı deglaze edin.
  4. Un, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip, orta-kısık ateşte 2 dakika tavaya yapışmasına izin vermede kavurun. Sarımsakları ekleyip, karıştırın.
  5. Bulyon ile sıcak suyu karıştırıp, tencereye ekleyin. Kıvam alana dek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  6. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Hindi Göğsü (Hindi Sote) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020