En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hingel Mantısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hingel Mantısı Tarifi
Hingel Mantısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Hingel Mantısı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Farklı mantı çeşitleri denemek isteyenler için geleneksel bir tarif: Hingel Mantısı.  Geleneksel Hingel mantısı, aslen Gürcistan mutfağından olsa da her yörede farklı isimlerle rastlayabileceğimiz, emek isteyen bir mantı çeşidi. Sivas’ta Hambal olarak bilinen mantı aynı zamanda başka yörelerde Hıngal, Çerkez mantısı ve Metez mantısı olarak da biliniyor. Şekli itibarıyla görünüşünün farklı ve adını daha çok işçiliğiyle duyuran bu mantıyı evde yapmaya koyuluyoruz. Farklı mantı çeşitleri içinse sizi; Tavuklu Bulgurlu Mantı, Mercimekli Mantı, Patatesli Mantı ve Piravu Mantısı’na doğru alalım. Bir porsiyon Hingel Mantısı (200 gram), yaklaşık 406.30 kaloridir. İçerisinde 57.90 gram karbonhidrat, 18.66 gram protein, 10.24 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat oranı yüksek bir gıda olduğu için kilo kaybetme sürecindekilere porsiyon kontrolüyle tüketmeleri önerilir. Bizim Saçaklı Mantı Tarifimiz, Balıkesir mutfağının ünlü yemeklerinden; ne iç harcı, ne pişirme tekniği başka mantılara benzer. Çünkü iç malzemesi tavuk ve iki aşamalı olarak pişer. Saçaklı mantıyı, kimileri erişte mantısı, kimileri çıngıllı mantı olarak tarif etse de bütün yollar tavuklu saçaklı mantı tarifine çıkar. Mantı kategorisi içinde Balıkesir saçaklı mantı tarifi kadar kolay hazırlananı az bulunur; hamurlar ince şeritler halinde kesilip fırınlanır, tavuk ve tavuk suyu ile yeniden pişirilir. Bu mantıyı yeme fikri hoşunuza gittiyse, ayrıntılar için tarifimize buyurun.

Hingel Mantısı Tarifi Malzemeleri

    Hamuru için

    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 5 su bardağı un
    • 2 su bardağı su

    İç harcı için

    • 5 adet patates
    • 1 adet soğan
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Sarımsaklı yoğurt için

    • 5 yemek kaşığı yoğurt
    • 2 diş sarımsak, ezilmiş

    Tereyağlı sos için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber

    Hingel Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. İç harcı için patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın. 
    2. Soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağla birlikte kavurun. 
    3. Kavurduğunuz soğana, patatesleri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin ve soğuması için kenara bırakın.
    4. Hamuru için unu yoğurma kabına alın. Yumurtayı ve tuzu ilave ederek karıştırın. 
    5. Suyunu eklediğiniz hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun. Toparlanan hamuru unladığınız tezgaha alın ve ayırdığınız unu ekleyerek yoğurun.
    6. Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölün ve ilk parçayı unladığınız tezgahta oklava yardımıyla açın.
    7. Hamurdan yuvarlak parçalar koparın (su bardağıyla yapabilirsiniz) ve ortalarına 1 tatlı kaşığı hazırladığınız patatesli harçtan koyarak kapatın.
    8. Kapattığınız mantıları unladığınız tepsiye dizin. Diğer beze için de aynı işlemleri uygulayın.
    9. Büyük bir tencerede su kaynatın içine bir miktar tuz ekleyin ve kaynayan suya mantıların bir kısmını ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
    10. Mantılar pişerken servisi için sarımsaklı yoğurdu ezilmiş sarımsak, yoğurt ve az miktarda tuzu çırparak hazırlayın.
    11. Mantılar şişip su üstüne çıkınca mantı olmuş demektir. 
    12. Mantıları servis tabağına alın. 
    13. Diğer tarafta erittiğiniz tereyağı ve pul biberi mantının üzerine dökün.
    14. Küçük bir sahanda eritilen tereyağı içerisine toz kırmızı biberi ekleyip, karıştırın. Mantının üzerine dökün.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Hingel Mantısı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020