Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
Hingel Mantısı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Farklı mantı çeşitleri denemek isteyenler için geleneksel bir tarif: Hingel Mantısı. Geleneksel Hingel mantısı, aslen Gürcistan mutfağından olsa da her yörede farklı isimlerle rastlayabileceğimiz, emek isteyen bir mantı çeşidi. Sivas’ta Hambal olarak bilinen mantı aynı zamanda başka yörelerde Hıngal, Çerkez mantısı ve Metez mantısı olarak da biliniyor. Şekli itibarıyla görünüşünün farklı ve adını daha çok işçiliğiyle duyuran bu mantıyı evde yapmaya koyuluyoruz. Farklı mantı çeşitleri içinse sizi; Tavuklu Bulgurlu Mantı, Mercimekli Mantı, Patatesli Mantı ve Piravu Mantısı’na doğru alalım. Bir porsiyon Hingel Mantısı (200 gram), yaklaşık 406.30 kaloridir. İçerisinde 57.90 gram karbonhidrat, 18.66 gram protein, 10.24 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat oranı yüksek bir gıda olduğu için kilo kaybetme sürecindekilere porsiyon kontrolüyle tüketmeleri önerilir. Bizim Saçaklı Mantı Tarifimiz, Balıkesir mutfağının ünlü yemeklerinden; ne iç harcı, ne pişirme tekniği başka mantılara benzer. Çünkü iç malzemesi tavuk ve iki aşamalı olarak pişer. Saçaklı mantıyı, kimileri erişte mantısı, kimileri çıngıllı mantı olarak tarif etse de bütün yollar tavuklu saçaklı mantı tarifine çıkar. Mantı kategorisi içinde Balıkesir saçaklı mantı tarifi kadar kolay hazırlananı az bulunur; hamurlar ince şeritler halinde kesilip fırınlanır, tavuk ve tavuk suyu ile yeniden pişirilir. Bu mantıyı yeme fikri hoşunuza gittiyse, ayrıntılar için tarifimize buyurun.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Hingel Mantısı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020