En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hira Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hira Tatlısı Tarifi
Hira Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Hira Tatlısı Tarifi tam size göre. Çay saatlerinde şerbetli tatlıları servis etmeyi seviyorsanız bugün bahsedeceğimiz hira tatlısı tarifi çok hoşunuza gidecek. Orjinal hira tatlısı tarifi, tadıyla ve dokusuyla, Tokatlılar başta olmak üzere yiyen herkesi küçüklüklerine götürecek! Üstelik yanında bir top da Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma varsa, fazla söze gerek yok… Hızlıca tarife geçelim! İrmikli hira tatlısı için gereken ana malzemeler: -Yarım su bardağı yoğurt -Yarım su bardağı ayçiçek yağı -1 adet yumurta -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 su bardağı irmik -1 + Yarım su bardağı un -1 adet limon kabuğunun rendesi Limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi kullanarak portakallı irmikli hira tatlısı da hazırlayabilirsiniz. Tatlının üzeri için gereken malzemeler: -Yarım su bardağı irmik Tatlının şerbeti için gereken malzemeler: -2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Servis için gereken malzemeler: -2 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi Tokat usulü hira tatlısı tarifini hazırlamak için öncelikle su ve şekeri kaynatıp, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın ve buzdolabına soğumaya alın. Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Fırını 170 dereceye ısıtın. Hamuru elle küçük toplara yuvarlayıp, irmiğe bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 30 dakika fırınlayın. Fırından çıkan tatlıları düz bir kabın içerisine dizin. Şerbeti üzerlerine gezdirip, oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Üzerlerine Hindistan cevizi serpin ve servis edin. Dilerseniz şerbeti kaynatmadan oda sıcaklığında karıştırarak da hazırlayabilirsiniz. Hira tatlısı tarifini servis ederken yanına ev yapımı buzlu çay, sütsüz filtre kahve veya Türk kahvesi hazırlayabilirsiniz. Zaten şerbetinden dolayı şekeri bol olan bu tarifimizin yanında şekerli içecekler öneremiyoruz. Hira tatlısının bir porsiyonunda yaklaşık olarak 262 kalori bulunmaktadır. Şerbetli tatlılara göre daha düşük kalorili olsa da hira tatlısı diyetlere pek de uygun değildir. İrmikle yapılan şerbetli tatlılar daha hafif oldukları için çok da yenilirler. Şekerpare de bu tatlılara en güzel örnektir. Hem çay saatine hem de akşam yemeğinden sonra servis edebilirsiniz. Hatta artan şekerpare olursa buzdolabına koyup sabah kahvaltıda bile soğuk bir şekerpare ile kaçamak yapabilirsiniz. Revani, Osmanlı Saray mutfağında Erivan’ın fethi ile tatlıcıların yaptığı ve çok düşünmeden, birkaç harf değişikliğiyle adlandırdığı, hala severek yenilen bir tatlıdır. Şerbetli tatlı sevmeyenlerin bile severek yiyebileceği, içindeki irmikten dolayı bulutlar gibi hafif bir tatlıdır revani. Bu haşhaşlı versiyonu ise bambaşka. Haşhaşlı revani tarifi için sayfamızı inceleyin. Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurmayla tatlanan bu enfes irmik helvası tarifi, menülerinizin tatlı sonu olacak. 

Hira Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • yarım su bardağı yoğurt
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 su bardağı irmik
    • 1+yarım su bardağı un
    • 1 adet limon kabuğu rendesi
    • yarım su bardağı irmik
    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi

    Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Su ve şekeri kaynatıp, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın ve buzdolabına soğumaya alın. Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    2. Fırını 170 dereceye ısıtın. Elle küçük toplara yuvarlayıp, irmiğe bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    3. 30′ fırınlayın. Fırından çıkan tatlıları düz bir kabın içerisine dizin.
    4. Şerbeti üzerlerine gezdirip, oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Üzerlerine Hindistan cevizi ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Hira Tatlısı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020