En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Höşmerim Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Höşmerim Tarifi
Höşmerim Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Höşmerim Tarifi. Höşmerim tatlısının bir anaç, bir de romantik hikayesi var. Ben önce romantik hikayeden başlamak istiyorum; Balıkesir’de bir çoban bir akşam eşine canının çok tatlı istediğini söyler, o da bir telaş ne yapsam diye bakarken mutfakta asılı peyniri görür, yumurta, şeker ve mısır unu ilave ederek bir tatlı yapar. Eşine servis ederken ‘Hoş mu erim?’ diye sorar, o da çok beğenir ve ‘Hoş olmuş meleğim’ der, bu diyalog zamanla Höşmerim’e evrilmiştir. Diğer hikayemiz ise hem anaç hem de vatansever duygulara hitap eden türden; Kurtuluş Savaşı sırasında, Balıkesir’de bir ninenin evine askerler konuk olur ve nine onlara savaş ve dolayısıyla yokluk zamanında bir tatlı yapmak ister, evdeki süt, un ve şeker ile bir tatlı yapar ve onlara ‘Hoş mu erim?’ diye sorar, böylece Höşmerim yaratılmış olur. Hikayeleri kadar kendi de güzel ve hafif olan Höşmerim tatlısını yapmak için mutfağa geçelim! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Höşmerim Tarifi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 5 su bardağı süt
    • Yarım tatlı kaşığı peynir mayası
    • 1 su bardağı irmik
    • 3 su bardağı şeker
    • 1 adet yumurta sarısı

    Servis İçin

    • 1 adet Algida Maraş Usulü Sade, her porsiyon için 1 top

    Höşmerim Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Sütü orta boy bir tencerede orta ateşte 2′ ısıtıp, oda sıcaklığından biraz daha sıcak olacak şekilde mayalanacak kıvama getirin.
    2. Sütün sıcaklığı el sıcaklığında yakın bir sıcaklığa geldiğinde (30-34 derece arası) altını kapatıp, peynir mayasını ekleyip karıştırın. 
    3. İrmik ve şekeri ekleyip, karıştırın. 
    4. Yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Orta ateşe alıp kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısıp, sürekli karıştırarak dibini tutmamasına özen gösterin. Kıvam alana dek 10′ pişirin. 
    5. Ocaktan alıp, servis kabına alın. Düzleyip, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 
    6. Dondurma ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Höşmerim Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020