En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Humus Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Humus Tarifi
Humus Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Humus Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Orta Doğu’da her ülkenin kendine has humusu vardır. Birbirlerine çok benzer tariflerdir, bazen kültürden kültüre malzemede veya sunumda ufak değişiklikler olabilir. Humus kelimesi, Arapça nohut anlamına gelen ‘hummus’tan gelir. İlk humus tarifine, Arapça bir yemek kitabında rastlanır; sirke ve limon turşusu ile yapılır ancak içinde tahin ve sarımsak yoktur. Humus bir başlangıç veya dip sos olarak servis edilir. Dip sos olarak servis edildiğinde yanına lavaş veya pita konulur, garnitür olarak da falafelin yanında servis edilir. Humus garnitür veya sos olabildiği gibi, humusun da kendi garnitürleri vardır. Doğranmış domates, salatalık, nohut, karamelize soğan veya kimyon en yaygın olanları. Daha yeni humus yorumlarında ise avokado, fesleğen konulduğunu görebiliriz. Humusun yanına ne yakışır derseniz aklımıza ilk gelenlerden biri içli köfte olacaktır! Öyleyse gelin içli köfte ile hangi tarifler uyumlu olur öğrenmek için içli köftenin yanına ne iyi gider yazımıza göz atalım! Tabi, edilebilir. Sıcak servis edeceğiniz humusla ilgili dikkat etmeniz gereken bir nokta var; soğuk olarak servis olduğunuz humusa göre sulu kıvamda bir humus hazırlamalısınız. Çünkü pişen humusta, nohutlar daha çok suyu çeker ve tam kıvamında olan humusunuz, kaskatı bir püreye dönmüş olabilir. Humusu sıcak servis edecekseniz, pastırma veya sucuk eklemeyi unutmayın. Nohut haşlamak bazı günler zor gelebilir. Zor doğru kelime olmadı, hazırlığı olan bir işlem demek daha doğru olur. Bir gece önceden nohutları sıcak suda bekletmeyi unuttuysanız, iki çözümünüz var; birincisi nohutları düdüklü tencerede pişirmek, ikincisi humusu nohut unu ile yapmak. Evde yaptığım humus restorandaki kadar pürüzsüz olmuyor? gibi sorular duymuşsunuzdur. Cevap, restoranlarda humusu nohut unu ile yapmaları. Mutfak robotuna nohut unu, su, limon suyu, tahin, sarımsak, zeytinyağı ve kimyonu koyup, humus kıvamına gelene kadar çekin. Humusunuz hazır! Humusu bir ana yemek ile servis edecekseniz; bu yemek kesinlikle bir Izgara olmalı. Bizim favori eşleşmemiz ise Izgara Antrikot!

Humus Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı nohut
  • 4-5 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon, suyu
  • 3 yemek kaşığı su, ılık
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohutları geniş tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip, kapağı kapalı olarak 30 dakika haşlayın.
  2. Süzüp, sıcakken kabuklarını soyun.
  3. Sarımsakları ezin.
  4. Blendera; nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatları ekleyin. Krema kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin.   
  5. Humus hazır olduktan sonra servis tabağına hafif bir çukur açarak humusu yayın. 
  6. Üzerine kimyon, pul biber ekleyin. Arzuya göre taze yeşillikler ile servis edebilirsiniz.    
  7. Sıcak pideyle servis edin.  

Şimdiden ellerinize sağlık! Humus Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020