Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Hünkar Beğendi Tarifi. Hünkar beğendi, davet sofralarımızın ve bütün ailenin bir araya geldiği kalabalık yemeklerimizin özel tariflerinden! Köz patlıcanın lezzeti, mükemmel beşamel sos ile bir araya geliyor ve üzerine lokum gibi dana eti servis ediliyor. Tadı tartışılmaz olan hünkar beğendi sunumu ile de göz dolduruyor! Önce patlıcanlı sos tabağa güzelce yayılır, ardından soğan, sarımsak ve salça ile kavrulmuş dana eti sosun üzerine ustaca yerleştirilir. Eğer konuklarınızın kendileri alabilmesi için ortada bir servis tabağında sunum yapacaksanız, etlerin sosun üzerinde eşit olarak dağılmasına dikkat etmeyi unutmayın… Hünkar beğendinin sunumunun bir diğer yönü de tamamlayıcı yemekleri, biz pilav tariflerini ve cacığı çok yakıştırdık! Hünkar beğendi sosundan bahsetmişken yapımının da biraz emek istediğini söyleyelim. Çünkü kıvamını tutturmak için ve beşamel sosun topaklanmasını engellemek için doğru teknikleri uygulamak gerekiyor. Ama bu konuda hiç endişelenmenize gerek yok çünkü Knorr Beşamel Sos paketinin üzerinde zaten dikkat etmeniz gereken adımlar detaylıca yer alıyor! Hikayesi ne olursa olsun hiç fark etmez, Hünkar Beğendi yemeği iyi ki yapılmış! İyi bir patlıcan beğendi, kendi başına bir yemek bile olabilecekken bir de üzerine ağır ateşte pişirilmiş kuşbaşı et eklenince, insan önüne bir ödül konmuş gibi sevinir. Et tariflerini seviyorsanız sizin için harika alternatiflerimiz var, göz atmadan geçmeyin! Şimdi mutfağa geçelim ve Hünkar Beğendi yapımına başlayalım! Adından da anlaşılacağı gibi Hünkar Beğendi, bir hünkar veya sultan tarafından beğenilmiş bir yemektir. Sultan Abdulaziz zamanından bulunan bu yemeğin çıkışıyla ilgili iki farklı bilgi var: İlki, İmparator Napolyon ve eşi İmparatoriçe Eugénie İstanbul’a gelirler ve Sultan, daha önce Paris’te onu ağırlayan Napolyon ve eşine özel bir yemek yapılmasını ister. Böylece Hünkar Beğendi, haremdeki bir kadın aşçı tarafından bulunur. Diğer bilgi ise, imparatoriçenin eşinin aşçısı bir gün beğendinin de temelinin oluşturan beşamel sosu yapar. Bunu gören bir aşçı beşamel sos ile közlenmiş patlıcanı birleştirir ve ortaya beğendi çıkar. “Hünkâr Beğendi ile Ali Nazik (Ale Nazik olarak da bilinir) arasındaki fark nedir” diye soracak olursanız: Alinazik, közlenmiş patlıcan ve yoğurt ile hazırlanan sosun üzerine kuşbaşı et veya kıyma koyulmasıyla yapılan bir yemektir. Hünkâr Beğendi yaparken ise, közlenmiş patlıcanlar Beşamel sos ile buluşur ve üzerine kuşbaşı et koyularak servis edilir. Üzerlerine kuşbaşı et yerine kebap konulduğunda da Hünkar Beğendi kebabı ya da Ali Nazik kebabına dönüşürler! 1 porsiyon Hünkar Beğendi, 470 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Hünkar Beğendi Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020