Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Hurmalı Tart tam size göre. Hurma ve vanilyanın eşsiz uyumu bir tarta ancak bu kadar yakışabilir…
Hurmalı Tart Malzemeleri
- 15 adet hurma, çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş
- 4 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı krema
- Yarım adet vanilya çubuğu, uzunlamasına kesilmiş
Tart Hamuru İçin
- 1,5 su bardağı un
- çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tereyağı, dondurulmuş, küp doğranmış
- 1 adet yumurta, çırpılmış
Servis İçin
- 1 paket Algida Maraş Usulü Sade Dondurma, her porsiyon için 1 top
Hurmalı Tart Nasıl Yapılır?
- Tart hamurunu hazırlamak için un, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın. Tereyağını ekleyip
- parmaklarınızla yoğurun. Çırpılmış yumurtayı da ekleyerek hamurunuzu oluşturun. Eğer hamur kıvamına gelmediyse biraz daha yumurta ekleyin ve karıştırın. Hamurunuzun sert olmaması için fazla yoğurmayın. Toparlanan hamuru disk haline getirin, streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Fırını önceden 180°C’de ısıtın. Hamurunuzu dolaptan çıkardıktan sonra iki streç film arasında yuvarlayın. Oklavaya ya da tezgaha yapışmadan hamuru bu teknikle açmak çok pratik, hem de yapışmasın diye daha fazla un ilave ederek yağ-un oranını da bozmamış oluyorsunuz. Hamuru, kalıbınızın kenarlarından taşacak büyüklükte, yaklaşık 4 mm kalınlığında açtıktan sonra üstteki streç filmi çıkartın. Hamuru dikkat ederek kaldırın, streç filmli tarafı yukarı gelecek şekilde kalıba yerleştirin. Yanlardan bastırarak kenarlarını düzgünce oturtun. Artık üstte kalan streç filmi de çıkartabilirsiniz. Tartın çekmemesi için, tartın içine yağlı kağıt sererek içini kuru fasulye ya da pirinçle doldurun. 20 dakika kadar (ya da tamamı kuru bir görünüm alana kadar) pişirin, daha sonra yağlı kağıtla birlikte fasulye tanelerini de çıkarıp altın rengini alana dek 4 dakika daha pişirin. İkiye bölünmüş hurmaların kesik tarafları yukarı bakacak şekilde daireler halinde hamurunuzun üzerine dizin.
- Yumurta sarılarını şekerle 2 dakika kadar iyice karıştırın ve vanilya çubuğunun tohumları ile kremaya katın. Bu karışımı hurmaların üzerini kaplayacak şekilde tartın içine dökün.
- Tekrar fırına atıp 30 dakika daha pişirin. Tartınız piştiğinde fırından çıkarın. Kalıptan çıkarmadan önce 30 dakika soğumasını bekleyin. Tartın kenarlara yapışmamış olduğundan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın (eğer yapışmışsa küçük, keskin bir bıçakla tartı kalıptan ayırın). Tartınızı dilimledikten sonra Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ile servis edebilirsiniz.
-
Afiyet olsun! Hurmalı Tart ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.