En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İbiza Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İbiza Tatlısı Tarifi
İbiza Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

18 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden İbiza Tatlısı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sunumu ve lezzetiyle oldukça farklı ve sıradışı bir tarif olan ibiza tatlısı tarifi ile çay saatlerinize eşlikçi olmaya geliyoruz. Kahvenize ve çayınıza yancı arıyor ve bir türlü ne hazırlayacağınıza karar veremiyorsanız ibiza tatlısı tarifi tam size göre. İbiza tatlısı malzemeleri karşınızda; 1 su bardağı un 5 su bardağı süt, yarım yağlı 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 2 paket tam buğday unlu bisküvi 1 su bardağı krema 1 paket krem şanti 2 adet muz, büyük İbiza tatlısı nasıl yapılır bilmeyenler için oldukça pratik bir tarif olan ibiza tatlısı reçetesi karşınızda. Fırın tepsisini dışına taşacak şekilde streç film çekip, yağlı kağıt seriyoruz. Ardından bisküvileri toz haline getirip, yağlı kağıt üzerine seriyoruz. Un, süt, kakao ve şekeri orta ateşte kaynayana dek karıştırıp, kaynayınca altını kısıp kıvama alana dek çırparak pişiriyoruz. Tereyağı ekleyip, ocaktan alıyoruz. Muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp, düzeltiyoruz. Buzdolabında en az 2 dakika sertleşene dek dinlendiriyoruz. Krem şanti ve kremayı kıvam alana dek mikser ile yüksek hızda çırptıktan sonra muhallebinin üzerine yayıp, düzeltiyoruz. Buzdolabında en az 2 saat daha dinlendirdikten sonra muzları tepsisinin uzun kenarına uzunlamasına dizip, yağlı kağıt ile tutarak rulo şeklinde sarıyoruz. Dilimleyip, servis ediyoruz. İbiza tatlısı pişirme süresi yaklaşık olarak 15 dakikadır.  İbiza tatlısı tarifi hazırlık süresi yaklaşık olarak 10 dakika civarındadır. İbiza yapımını dair tüm detayları öğrendik. Hazırladığınız tatlıyı yanında çay ve kahve eşliğinde servis edebilirsiniz. İbiza tatlısı kalori miktarını inceliyoruz şimdi de. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 250 kaloridir. Tarifimizin diyet menüleri için uygun olmadığını söyleyebiliriz. İbiza tatlısı tarifini çay saatlerinde tercih edecekler için tarifimizin yanına en çok yakışan eşlikçileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. İlk olarak tatlımızın yanında taze demlenmiş bir fincan çay ve taze demlenmiş bir fincan kahve tercih edebilirsiniz. Tarifimizin yanına kısır, patates salatası ve ıslak kek kesinlikle çok yakışacaktır. İbiza tatlısı tarifini sevenler için 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak şam tatlısı tarifi, ardından üç kaşık tatlısı tarifi ve son olarak kerebiç tatlısı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifimizi denemeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın! Nereye Özgü? İbiza tatlısı yapılışını öğrendik. İspanya’nın Balear Adaları’ndan biri olan İbiza adasına özgü bir tatlıdır. Bu nedenle adını İbiza adasından almıştır. İbiza, İspanya’nın doğusunda, Akdeniz’de yer alan bir ada olduğundan, bu tatlı İspanyol mutfağına aittir ve özellikle İbiza’da geleneksel olarak hazırlanır ve tüketilir. İbiza tatlısının besin değerleri, tarifte kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. İşte tipik bir İbiza tatlısının yaklaşık besin değerleri, 100 gram başına: Protein: 7-9 gram Yağ: 25-30 gram Karbonhidrat: 40-45 gram Lif: 2-3 gram Şeker: 30-35 gram Kalsiyum: 50-70 mg Demir: 1-2 mg Potasyum: 150-200 mg Lütfen unutmayın ki bu değerler yaklaşık değerlerdir ve tarife bağlı olarak değişebilir. İbiza tatlısı, özellikle badem unu ve şeker içeriği nedeniyle kalori ve yağ açısından zengin bir tatlıdır. Bu nedenle, ölçülü tüketmek önemlidir, özellikle diyetinize dikkat ediyorsanız veya kalori alımınızı izliyorsanız.

İbiza Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 yemek kaşığı un
    • 5 su bardağı süt, yarım yağlı
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 su bardağı şeker
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 paket tam buğday unlu bisküvi
    • 1 yemek kaşığı krema
    • 1 paket krem şanti
    • 2 adet muz, büyük

    İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırın tepsisini dışına taşacak şekilde streç film çekip, yağlı kağıt serin.
    2. Bisküvileri toz haline getirip, yağlı kağıt üzerine serin.
    3. Un, süt, kakao ve şekeri orta ateşte kaynayana dek karıştırıp, kaynayınca altını kısıp kıvama alana dek çırparak pişirin.
    4. Tereyağı ekleyip, ocaktan alın.
    5. Muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp, düzleyin. Buzdolabında en az 2 sertleşene dek dinlendirin.
    6. Krem şanti ve kremayı kıvam alana dek mikser ile yüksek hızda çırpın.
    7. Muhallebinin üzerine yayıp, düzleyin. Buzdolabında en az 2 saat daha dinlendirin.
    8. Muzları tepsisinin uzun kenarına uzunlamasına dizip, yağlı kağıt ile tutarak rulo şeklinde sarın.
    9. Dilimleyip, servis edin.

    Afiyet olsun! İbiza Tatlısı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020