En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İç Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İç Pilav Tarifi
İç Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

İç Pilav Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Genellikle yılbaşı sofralarında yer verilen bir tarif ile geldik bu defa. Tek başına bir öğün olarak bile yenilebilecek iç pilavın, çok nadiren yapılıyor olması büyük haksızlık. İç pilav doyurucu olduğu kadar, kullanılan malzemeler sayesinde çok da sağlıklı bir yemektir. Dolmalık fıstık protein ve potasyum, kuş üzümü ise C vitamini içermektedir. İyi bir iç pilav yapmak için her yemekte olduğu gibi en iyi malzemeleri kullanmanızı öneriyoruz. Semt pazarları veya organik pazarlardan alışveriş yapıyorsanız, tezgahlarda çeşit çeşit ve dolayısıyla farklı fiyatlarda malzemeler görebilirsiniz. En iyi malzemeyi seçip pilavınızda kullanarak en güzel iç pilav tarifini hazırlayabilirsiniz. Kolay iç pilav tarifi, diğer pilav türlerinin aksine oldukça özen isteyen bir tarif. Birbirinden farklı malzemeler tek bir tencere içerisinde buluştuktan sonra tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. ‘’İç pilava kuru nane konur mu?’’ sorusunu da merak edenler için şimdiden yanıtlamak istiyoruz. İç pilav, içerisinde kuru nane ya da taze nane eklendiğinde ayrı bir lezzetli olmaktadır. Haydi o zaman hazırlayacağınız iç pilav için alışverişiniz tamamsa, mutfağa geçelim ve iç pilav yapmaya başlayalım! İç pilav için orta boy bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıyoruz. Arından tencerenin içerisine soğanları ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. Soğanlar piştikten sonra içerisine pirinçleri ekliyor ve kırmamaya özen göstererek karıştırıyoruz. Pirinçler birkaç dakika kavrulduktan sonra içerisine fıstık ve üzümleri ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında şeker ekleyip tekrardan kırmadan karıştırıyoruz. Pirinçlerin iyice kavrulduğuna emin olduktan sonra sıcak su ile bulyonu karıştırıp tencereye ekliyoruz. Sonrasında kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz. Pilavımız piştikten sonra ocağı kapatıp, üzerine bez örtü örtüyoruz ve dinlendiriyoruz.  Pilavımızı dereotu ile servis ediyoruz. Sıra geldi iç pilav neyin yanına gider onu öğrenmeye.  Her zaman bütün bir hindi, hindi göğüs veya tavuk but yanında servis edebilirsiniz. Bunun dışında tüm ızgara et ve tavuklarla iyi gider. Zaten oldukça besleyici bir yemek olduğu için, yanına bol limonlu, turplu bir yeşil salata ile de servis edebilirsiniz. Pirinçleri tencereye eklemeden önce kaynar suda 10 dakika bekletmenizi öneriyoruz. Böylece pilavınız daha parlak ve tane tane olacaktır. Gelin şimdi de iç pilav tarifi kalori miktarına göz atalım. Bildiğiniz üzere pilav denince kalori miktarı korkulu rüyamız oluyor. Bir porsiyon iç pilav yaklaşık olarak 280 kalori içermektedir. Kilo kontrolü sağlayanlar için maalesef ki öneremiyoruz. İç pilav tarifini sevenlere farklı malzemeler ile hazırlanan iç pilav tariflerini de paylaşmak istiyoruz. Öncelikle kestaneli iç pilav tarifini, ardından ciğerli iç pilav tarifini ve son olarak da iç pilavlı tavuk tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.  

İç Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç, baldo, ıslatılmış
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 2 adet soğan, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/4 demet maydanoz, ince kıyılmış

İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın.
  2. Soğanları ekleyip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kavurun.
  3. Pirinçleri ekleyip, spatula ile pirinçleri kırmamaya özen göstererek karıştırın.
  4. Fıstık ve üzümü ekleyip, karıştırın. Şeker ekleyin.
  5. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp, tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene dek yaklaşık 12′ pişirin.
  6. Altını kapatıp, üzerine bir bez örtüp 10′ dinlendirin. Üzerine dereotu ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! İç Pilav Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020