En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İmam Sarığı Pastası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İmam Sarığı Pastası Tarifi
İmam Sarığı Pastası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız İmam Sarığı Pastası Tarifi tam size göre. Beş çayında, kahve molanızda, dost sohbetinde ikramlık kolay bir pasta mı yapmak istiyorsunuz? İşte, imam sarığı pastası tam size göre… Rusların Hindistancevizli meşhur pastası, kalpağı andıran görüntüsüyle bizde imam sarığı pastası ismini almış. İmam sarığı pastası tadıyla damaklarınıza hitap ederken görünüşüyle de iştah kabartan bir lezzet. Kakaolu ve sütlü tatlı sevenlerin tarif defterinin gözdesi olacak imam sarığı pastası yapılışı hem çok kolay hem de çok pratik. İmam sarığı pastası nasıl yapılır diye merak ediyorsanız tarifimize göz atın. 1 adet imam sarığı pastası 114 kaloridir. Yapılışında şeker ve un kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Bisküvili imam sarığı tatlısı, diğer adıyla yalancı imam sarığı pastası; 3 paket burçak yulaflı bisküvi, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 1 paket çikolata ve Hindistan cevizi ile yapılıyor. Bisküviyi ılık süte batırıp hazırladığımız krem şantiden ekliyoruz. Bu şekilde 3 katlı bisküvi yapıyoruz. Yan taraflarına krem şanti sürüp Hindistan cevizine buluyoruz. Üzerine de benmari usulü çikolata hazırlayıp üstüne damlatıyoruz. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Lif, demir, magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez, çinko ve selenyum bakımından hayli zengin olan Hindistan cevizi son yıllarda Türkiye’de de oldukça popüler oldu. Hindistan cevizi kırıldıktan sonra taze olarak tüketilebildiği gibi kurutulup pastalar için kullanılabiliyor. Suyu içilebilen Hindistan cevizi kullanımında bir diğer yol da yağını çıkartıp yemeklerin içerisine kullanmak. Siz de Hindistan cevizinin nasıl kırıldığını, nasıl kesildiğini ve nasıl saklandığını merak ediyorsanız, tıklayın!

İmam Sarığı Pastası Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 150 gram (g) şeker
  • 120 gram (g) un
  • 40 gram (g) kakao
  • 50 gram (g) su
  • 5 gram (g) vanilin
  • 10 gram (g) kabartma tozu

Kreması için

  • 1 adet fındıklı puding
  • 300 mililitre (ml) süt

Kaplamak için

  • 100 gram (g) Hindistan cevizi

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı Carte d’Or Çikolata Sos

İmam Sarığı Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri krema haline gelene dek çırpın.
  3. İçerisine un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu eleyin. Suyu ekleyip, çırpın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, düzleyin.
  5. 20 dakika fırınlayıp, kenara soğumaya alın.
  6. Bir bardak yardımıyla yuvarlaklara bölün ve kağıttan çıkartın.
  7. Pudingi paket talimatına göre hazırlayın ve soğumaya alın.
  8. Keklerin arasına puding sürüp, kapatın. Kenarlarına puding sürün.
  9. Hindistancevizini düz bir tabağa alıp, hazırladığınız tatlıların kenarlarını Hindistancevizine bulayın.
  10. Üzerlerine Carte d’Or Çikolata Sos ekleyip, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. İmam Sarığı Pastası Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020