Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
Kaç Kişilik : 4
İncir Tatlısı tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Yeryüzünde 80 milyon yıldır var olan incirin tarihi, insanlık tarihinden çok eskilere dayanıyor. Vitamin, mineral ve lifle dolu bir meyve olarak sağlığa faydaları sayısız olan incirin yeryüzünde 750’den fazla türü olduğu söyleniyor. İyileştirici özelliği sayesinde bugüne kadar meyvesinin yanı sıra kabuğu, yaprakları, kökleri ve reçinesi ilaç olarak kullanılmış olan incir aynı zamanda Osmanlı Saray mutfağında tuzlu ve tatlı yemekler içerisine bambaşka bir lezzet katıyor. Reçel, marmelat ve komposto incirin yaygın kullanıldığı tarifler olsa da hem tazesi hem de kurutulmuş olarak tatlı krizlerimizin de kurtarıcısı oluyor. Damaklarımızı çatlatan , incir çekirdeklerinin ceviz ve pekmezle buluştuğu nefis mi nefis bir tarif. Karamelize tatları sevenlerin de beğenerek tükettiği , dondurma ile birleşince tam bir yaz tatlısına dönüşüyor. Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis ettiğimiz , özellikle yaz aylarında ağır tatlılardan hoşlanmayanlar için birebir. püf noktalarına dikkat edildiğinde kolay ve pratik bir tatlı olabiliyor. Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise malzemelerin tam miktarında kullanılıyor olması. Elbette her yemekte olduğu gibi bu tarifin de tam tadında olabilmesi için mümkün olduğunca kaliteli malzemeler tercih edilmeli. Peki, gelelim bu lezzet bombası nasıl yapılır? Üzerindeki tahini ve serinleten Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile karşınızda tarifi…
Bu nefis İncir Tatlısı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020