En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İncirli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İncirli Pilav Tarifi
İncirli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

İncirli Pilav Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Çok farklı bir pilav tarifine hazır mısınız? Yardımcı yemek olmanın çok ötesinde adeta bir şölen yemeği olan incirli pilav önce görenleri sonrasında tadına bakanları hayran bırakıyor. İncirli pirinç pilavı, geleneksel lezzetleri farklı yorumlamayı sevenler için harika bir tercih olacaktır. Tatlı ve tuzlu malzemeleri mükemmel bir uyum içerisinde kullanmak bizim mutfağımızda çok tercih edilen bir yöntem. İşte incirli pilavda da bu harika uyumu görebiliriz. İncir, pastırma, badem ve taze soğanın lezzetleri ayrı ayrı düşünüldüğünde aslında birbirinden çok farklıdır ama incirli pilav için bir araya gelerek muhteşem bir tarif ortaya çıkarıyorlar! İncirli pilav içerdiği pastırmadan dolayı pastırmalı pilav olarak da bilinir. Adını unutsanız bile lezzetini asla unutmayacağınıza eminiz! Farklı pilav tarifleri sofralarımıza renk katmanın en leziz yolu olmuştur. Pastırmalı pirinç pilavına alternatif çok farklı ve doyurucu iki pilav tarifini de buraya bırakalım: pastırmalı bezelyeli pilav ve pastırmalı yumurtalı kızarmış pilav! Davet menülerinize hiç düşünmeden dahil edeceğinize eminiz!

İncirli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım su bardağı kuru incir
  • 200 gram (g) pastırma
  • yarım su bardağı file badem
  • 2 yemek kaşığı taze soğan
  • yarım tatlı kaşığı kimyon

İncirli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin. 
  2. İnce doğradığınız pastırmaları kavurun. Bademleri ilave edin. 
  3. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. 
  4. Ufak parçalar halince kestiğiniz incirleri ekleyin. 
  5. 1 buçuk su bardağı tavuk suyu ve 1 buçuk su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. 
  6. Kimyonu ekleyin. 
  7. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. 
  8. 10 dakika dinlendirin. Taze soğanı serpiştirip sıcak servis edin. 

Bu nefis İncirli Pilav Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020