En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İrmik Helvası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden İrmik Helvası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Hem kutlamaların hem matemlerin tatlısıdır helva. İrmik helvası, tahin helvası, un helvası akla ilk gelenlerden.  Arapça tatlı anlamına gelen bir kelimeden türeyen helvanın kökeni ile ilgili farklı bilgiler var, Bizans’a hatta milattan önceler kadar eskiye dayandığı söyleniyor. Osmanlı saray mutfağında da çok önemli bir yeri vardır helvanın, öyle ki sarayda 20 farklı çeşit helvanın yapıldığı bir helvahane vardır. günümüzde de helva geçmişte olduğu gibi popülaritesini korumaya devam ediyor. Bu sırada, yenilikçi bazı tatlıcılar, hayatımıza dondurmalı irmik helvası diye bir tatlı da soktu. Bu tatlı, ılık irmik helvasının içine buz gibi kaymaklı dondurma konulması ile yapılıyor. Biz de irmik helvasının, dondurma sürprizi olarak Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma koyuyoruz, yaklaşan kış aylarında çok iyi gidecek tarifimize sizlerle paylaşıyoruz! Mutfağa geçelim ve tatlı yapmaya başlayalım! Ayrıca dondurmalı irmik helvası tarifi, un helvası tarifi ve fırında helva tarifi de beğeneceğiniz lezzetlerden. Tek kişilik irmik helvası yapımı için evde her zaman bulunan malzemelerle çabucak güzel bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Özellikle sütlü irmik tatlısı sevenlere tek kişilik irmik tatlısı çok iyi gelecek. Hadi, tek kişilik irmik helvası tarifini yapmaya mutfağa…

İrmik Helvası Tarifi Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 500 mililitre (ml) Algida Maraş Usulü Bol Kaymak, her porsiyon için 1 top

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavada eritin. 
  2. İrmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak 20 dakika boyunca kavurun. 
  3. Bir yanda su, süt ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. İyice kavrulan irmiğin üzerine sıcak şerbeti ekleyin.
  4. Helvayı kısık ateşte 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
  5. Yağladığınız kaseye bir miktar helva koyun, ortasına bir top dondurma koyup kasenin kalanını helva ile kapatın. Ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. İrmik Helvası Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020