Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız İşkembeli Nohut tam size göre. İki muhteşem besin işkembe ve nohut ile lezzette altın oranı yakalamaya hazır mısınız? İşkembeli nohut tarifi, önce iştahınızı sonra modunuzu yükseltecek!
İşkembeli Nohut Malzemeleri
- 300 gram (g) işkembe, temizlenip yıkanmış
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç, orta boy
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- yarım adet limon, suyu
- çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 300 gram (g) işkembe, işkembeli nohut için hazırlanmış
- 400 gram (g) nohut, 1 gece önceden suda bekletilmiş
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan, orta boy, ince doğranmış
- çeyrek tatlı kaşığı tuz
İşkembeli Nohut Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye işkembeyi, bütün olarak soğanı, havuç, maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, yarım limonun suyu ve tuzu koyun.
- Üzerlerini birkaç santim örtecek kadar soğuk su ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın.
- Ağır ateşte yaklaşık 2–3 saat işkembe yumuşayıncaya kadar zaman zaman üzerinde oluşan kefi alarak pişirin.
- Bu sürenin sonunda, işkembe yumuşayınca, delikli bir kaşıkla işkembeleri alıp soğumaya bırakın. Küp şeklinde kesin.
- Ana Yemek:
- Nohutları süzdürüp, bir tencereye koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın.
- Daha sonra ateşi kısarak, orta ateşte, yaklaşık 1 saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tencereyi ateşten alın. Tereyağını bir tencerede güzelce eritin. Doğranmış soğanı ilave edip, birkaç dakika soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin.
- İşkembenin haşlama suyundan 4 su bardağı alıp, tuz ilave edip, bir taşım kaynatın. Nohutları bu suya atıp ateşi kısın.
- Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. İşkembeleri de ekleyip yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin.
- İşkembeli nohutu, önceden ıslatılmış tabaklarda sıcak olarak servis edin.
Şimdiden ellerinize sağlık! İşkembeli Nohut tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.