En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İskender Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İskender Tarifi
İskender Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 120 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: İskender Tarifi. Bursa’nın en meşhur, en sevilen ve ayrıldıktan sonra en özlenen lezzeti hiç şüphesiz İskender kebap! Biz de bugün sizlerle enfes bir iskender kebap hazırlamak istiyoruz. Cız cız eden tereyağından tutun iskender sosu tarifine kadar her detayıyla tek lokmada kendinizi Bursa’da bulacaksınız, iddialıyız! İskender dönerin ana yurdu olan Bursa’ya selamlarımızı ve sevgilerimizi iletiyoruz, kendimizi de mutfağa atıyoruz. Haydi bakalım, lezzet yolculuğuna hazır mısınız? Ana malzemeler: -800 gram dana tranç (bıçakla ince açılmış) -1 su bardağı yoğurt -1 adet soğan (rendelenmiş) -1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber -2 tatlı kaşığı tuz İskender sosu için malzemeler: -1 su bardağı domates püresi -1 yemek kaşığı tereyağı -Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber -Yarım tatlı kaşığı şeker -Yarım tatlı kaşığı tuz Üzeri için: -4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) -4 yemek kaşığı yoğurt Servis için -4 adet tırnak pide Evde iskender yapımı zor görünse de oldukça pratik aslında. Pişme süresi toplamda yarım saat olan bu tarifimiz tam dört kişiyi doyuruyor. Peki İskender evde nasıl yapılır? Öncelikle dana trançları geniş ve ince dilimlere kesin. Bunun için şef bıçağı kullanın. Derin bir kabın içerisine dilimlediğiniz etleri alıp yoğurt, soğan rendesi, karabiber ve tuzla yoğurun. Ardından yağlı kağıda alıp, üst üste dizin. Rulo şeklinde sıkıca sarıp, buzlukta en az 6 saat dinlendirin. Hazırladığınız bu döneri buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında dinlendirin. 1 yemek kaşığı tereyağını soslukta ısıtıp, domates püresini ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kaynatın. Karabiber, şeker ve tuz ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında dinlenmeye alın. Çözülmeye başlayan dönerden bıçak ile (dış yüzeyinden) dikine uzun ve ince dilimler kesin. Tavayı ısıtıp, kesilen dönerlerin her iki yüzünü 3’er dakika renk alana dek kızartın. Dönerleri kenara alıp, tırnak pideyi aynı tavada dönerin yağı ile ısıtın. Her bir yüzünü 2 dakika kızartın. Tırnak pideleri küçük küplere kesip, servis tabağına alın. Üzerine dönerleri dizip, yanına yoğurdu ekleyin. Dönerlerin üzerine domates sos ve kızdırılan 1 yemek kaşığı tereyağını gezdirip, servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun! Evde iskender tarifinin püf noktası, dana tranç etinden kendi dönerinizi yapmak. Dışarıdan alınan hazır dönerleri de pek tabii kullanabilirsiniz bu tarif için ancak bizim önerimiz, kaliteli etle kendi dönerinizi hazırlamanız ve tarifinizde onu kullanmanız. Bu şekilde ev yapımı iskenderiniz tıpkı Bursa’da hazırlanmış gibi leziz olacak! Bugün menü için başlangıç olarak domates çorbası, ana yemek olarak İskender kebap, yancı olarak bol yeşillikli bir salata ve içecek olarak da şalgam suyu öneriyoruz! İskender tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık olarak 755 kaloridir. Diyetlerinizde pidesiz olarak yanında bol salatayla tercih edebilirsiniz. İskender kebap tarifimizi beğendiyseniz mutlaka yoğurtlu kebap tarifimizi ve gerçek pideli köfte tarifimizi de denemelisiniz.   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

İskender Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 adet rendelenmiş soğan
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 su bardağı domates püresi
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı şeker
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
    • 4 yemek kaşığı yoğurt
    • 4 adet tırnak pide

    İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Dana trançları geniş ve ince dilimlere bıçakla kesin. Derin bir kabın içerisine alıp, yoğurt, soğan rendesi, karabiber ve tuzla yoğurun.
    2. Yağlı kağıda alıp, üst üste dizin. Rulo şeklinde sıkıca sarıp, buzlukta en az 6 saat dinlendirin. Döneri buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında dinlendirin.
    3. 1 yemek kaşığı tereyağını soslukta ısıtıp, domates püresini ekleyin. 2′ orta ateşte kaynatın. Karabiber, şeker, tuz ekleyip, karıştırın. Oda sıcaklığında dinlenmeye alın.
    4. Çözülmeye başlayan dönerden bıçak ile dış yüzeyinden dikine uzun ve ince dilimler kesin.  Tavayı ısıtıp, kesilen dönerlerin her iki yüzünü 3’er dakika renk alana dek kızartın.
    5. Dönerleri kenara alıp, tırnak pideyi aynı tavada dönerin yağı ile ısıtın. Her bir yüzünü 2′ kızartın. Tırnak pideleri küçük küplere kesip, servis tabağına alın.
    6. Üzerine dönerleri dizip, yanına yoğurdu ekleyin. Dönerlerin üzerine domates sos ve kızdırılan 1 yemek kaşığı tereyağını gezdirip, servis edin.

    Bu nefis İskender Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020