En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ispanaklı Ekmek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ispanaklı Ekmek
Ispanaklı Ekmek

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 120 dk

Kaç Kişilik : 6

Ispanaklı Ekmek tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ekmek tarifinizi farklı mevsim sebzeleriyle renklendirerek daha besleyici bir hale getirebilirsiniz. uygun. Ispanak alırken yapraklarının sararmamış olmasına ve üzerlerinde leke olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Kökleriyle birlikte demet olarak aldığınız ıspanak tüm yeşillikler gibi birkaç kez iyice yıkanıp durulandıktan sonra kullanılmalı. Ispanakları önce bolca sudan geçirin. Kök kısımlarını kesin. Tekrar yaprak yaprak ayırarak iyice yıkayıp durulayın. Su dolu bir kaba alarak en az yarım saat suda bekletin. Suya sirke damlatarak arındırıcı etkisini artırabilirsiniz. Kullanmadan önce tekrar temiz sudan geçirin. Bu tarifi balkabağı, havuç, pazı gibi sevdiğiniz diğer sebzelere de uygulayabilirsiniz. Ispanaklı ekmeğiniz özellikle bol soslu yemeklerle, yoğurtla servis edilebilir. Üzerine peynir rendeleyerek fırınlarsanız pratik bir akşamüstü atıştırmasına da dönüştürebilirsiniz. Bu tarifi balkabağı, havuç, pazı gibi sevdiğiniz diğer sebzelere de uygulayabilirsiniz. 

Ispanaklı Ekmek Malzemeleri

  • 450 gram (g) ekmeklik un
  • 100 gram (g) haşlanmış ıspanak
  • 250 mililitre (ml) su
  • 10 gram (g) kuru maya

Ispanaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları rondodan geçirerek püre haline getirin. Yeşil yapraklarının daha görünür kalmasını isterseniz kabaca çekerek parçalı püre haline getirebilirsiniz.
  2. Ispanağı tüm malzemeyle birlikte iyice yoğurun. Hamuru un serptiğiniz zemine alın.
  3. Hafifçe yağladığınız elinizde yoğurup ıslatarak yuvarlak şekil verin.
  4. Derin bir kapta üzerini bezle örterek buzdolabında bir gece dinlendirin. 
  5. Dolaptan alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Hamuru kabaca yoğurun ve ekmek şeklini verin.
  6. Üzerini yeniden bezle örtüp yaklaşık 1 saat daha mayalandırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun.
  7. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10 dakika daha dinlendirin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ispanaklı Ekmek ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020