Ispanaklı Kiş tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kıtır kıtır bir hamur ve yumuşacık bir harç: .
Ispanaklı Kiş Malzemeleri
Ispanaklı Dolgu İçin
- 1 demet ıspanak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 mililitre (ml) krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı pul biber
- yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
- 1 adet yumurta
- 4 dilim hellim peyniri
Kiş Hamuru İçin
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- yarım su bardağı su, soğuk
Ispanaklı Kiş Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur için olan malzemeleri yoğurarak hamur haline getirin. Streç filme sararak 15-20 dk buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- İç harcı için, tavayı ısıtın ve tereyağını eritin. Ispanakları tereyağında soteleyin. Pul biber, tuz ve karabiberle aromalandırın.
- Ispanaklar soğuduktan sonra, yumurta ve kremayı ilave ederek karıştırın.
- Dinlenen kiş hamurunu kalıba yerleştirin. Çatalla minik delikler açın ve harcı dökün. Küp küp doğradığınız hellim peynirlerini harcın üzerine yerleştirin.
- Fırında 20-30 dakika arasında pişirin. Afiyet olsun.
Bu nefis Ispanaklı Kiş tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.