En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İstanbul Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İstanbul Pilavı Tarifi
İstanbul Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: İstanbul Pilavı Tarifi. Safranın sarı rengiyle farklılaşan safranlı İstanbul Pilavı, et ve tavuk yemeklerinizin leziz ve farklı bir eşlikçisi oluyor. İstanbul pilavını farklı yapan özelliği yalnızca safran ile renkleniyor olması değil. Aynı zamanda çiğ badem, Antep fıstığı ve tavuk göğsü içeriyor. Bu harika malzemeler ile İstanbul pilavı oldukça doyurucu bir yiyecek halini alıyor. Yazımızın girişinde onun bir eşlikçi olduğundan bahsetmiştik. Büyük ve bol çeşitli şölen sofraları için harika bir yardımcı yemek olsa da içeriği sayesinde ana yemek olmaya aday! Yine safranlı ve çok renkli bir pilav tarifini de buraya bırakalım: İran pilavı. Mutlaka deneyin!  En az safran pilavı kadar lezzetli ve farklı başka pilav tariflerine ne dersiniz? Öyleyse gelin Kastamonu ekşili pilav ve Bolu pilavı tariflerini hemen inceleyin! Pilavlarınızda safran gibi farklı baharatları kullanmayı seviyorsanız, zerdeçalın muhteşem rengi ile kendine hayran bırakan karidesli pilav tarifimize göz atmanızı öneririz. Üzümün eşsiz lezzetini pilav ile buluşturma fikri size leziz geliyorsa üzümlü pilav, kıymayı pilavınıza yakıştırıyorsanız da pıt pıt pilavı tarifimize bekleriz! Malzemeler hazırsa hemen İstanbul pilavının yapılışına geçelim, afiyet olsun! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

İstanbul Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç
  • 150 gram (g) tereyağı
  • 4 buçuk su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı, kavrulmamış
  • 1 adet tavuk göğüs, haşlanmış
  • 2 gram (g) safran
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İstanbul Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci az tuzlu ılık suda 30 dakika ıslayın. Yıkayın, süzün. Badem ve Antep fıstıklarını ayrı sıcak suda ıslayın. 15-20 dakika bekleyin, devamında kabuklarını soyun.
  2. Tencereye 125 gram tereyağını alın, eritin. Pirinçler beyazlayıncaya değin 10 dakika kavurun.
  3. Safranı, 4,5 su bardağı sıcak tavuk suyunda eritin.
  4. Tuzunu, şekerini, limon suyunu ve sıcak safranlı et suyunu ekleyin. Kabaca bir karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  5. Bir karıştırıp, tencere üzerini bir bezle kaplayarak, kapağını kapatın 15 dakika demlendirin.
  6. Bu sürede, bir başka kapta 25 gram tereyağı, tavuk etlerini, ayıklanan badem ve Antep fıstıklarını bir arada , 15 dakika kısık ateşte, sık sık karıştırarak kavurun. Pilav tenceresine alın.
  7. Pilavı bir karıştırın ve sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. İstanbul Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020