YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: İsveç Köfte. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
İsveç Köfte Malzemeleri
Ana Malzemeler
- 500 gram (g) kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı, (13g)
- 350 mililitre (ml) süt, 3.5 kahve fincanı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet Knorr Yemek Kiti İsveç Köfte
Sunum İçin:
- 2 su bardağı beyaz sirke, (1 parmak az)
- 1 yemek kaşığı dereotu, (ince doğranmış, 5g)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı taze nane, (ince doğranmış)
- 3 adet salatalik, (yıkanmış, dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 8 yemek kaşığı vişne reçeli, (120ml)
- 2 yemek kaşığı su, (30ml)
İsveç Köfte Nasıl Yapılır?
- Yayvan bir tavaya, reçel, su ve limon suyunu ekleyin.
- Karışımı 1dk kaynatın ve ılıyana kadar soğumaya bırakın.
- Su, şeker, tuz ve sirkeyi küçük bir tencerede karıştırarak kaynayana dek pişirin.
- Kaynayıp, tuz ve şeker çözününce altını kapatıp kenara alın.
- Hala sıcakken içerisine kalan malzemeleri atıp, ağzını kapatın. Oda sıcaklığında soğutup dinlendirmeye alın.
- Derin bir kabın içerisinde 500g kıyma, İsveç Köfte Harcı, 1 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı suyu elle yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde (25g)’lık toplara yuvarlayıp, 180 derecedeki airfryer’da 10 dakika ya da 180 derece fırında 15 dakika arada karıştırarak pişirin.
- Bir tencerenin içine 1 su bardağından 2 parmak az 150ml süt, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 çay kaşığı tuz ekleyin.
- Patates püresi karışımını içerisine ilave edip, 3-4 dk boyunca karıştırarak pişirin.
- Farklı bir tencerede Knorr Gravy Sos karışımını 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile orta ateşte karıştırarak kaynayana dek pişirin.
- Sosunuz kaynayınca altını kısıp 1′ karıştırarak pişirin.
- Köfteleri patates püresi, üzerine gravy sos ve hazırladığınız turşu ve reçel ile servis edin.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. İsveç Köfte ile sevdiklerinizi mutlu edin.