En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İtalyan Pizza Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İtalyan Pizza Tarifi
İtalyan Pizza Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında İtalyan Pizza Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Tüm İtalyan mutfağı sevenlere bizden biz “Ciao!”. Bugün sizleri pizzanın anavatanı olan İtalya’ya götürüyoruz ve gerçek İtalyan pizza tarifini paylaşıyoruz! Pizza, İtalyan mutfağına ait bir lezzet olsa da bugün dünyanın her yerinde harika pizzalar yapılıyor. Bizim ülkemiz de onlardan biri! Hatta geleneksel lezzetlerimiz olan kavurma ve pastırmayı kullanarak bile enfes pizzalar hazırlayabiliyoruz. Geleneksel lezzetler ile yorumlanan pizzalar çok sevilse de orijinal İtalyan pizzanın yerini tutmuyor. İtalyan pizza dediğimizde hamurunun çok farklı olacağını düşünmeyin çünkü oldukça basit! Orijinal İtalyan pizza hamuru için sadece un, su, tuz ve maya gerekiyor. İtalyan pizza hamurundaki malzemeler genelde her evde kolayca bulunabiliyor, üzerine ekleyeceğiniz malzemeler de tamamen damak zevkinize kalmış. Biz İtalyan pizza sosu olarak Knorr Basilico Fesleğenli Domatesli Sıvı Makarna Sosunu kullandık ve çok da pratik oldu! Bu tarifte buluştuğumuza göre pizzaseverlerden olduğunuzu anlıyoruz! Öyleyse gelin birbirinden leziz pizza tariflerini buraya bırakalım: Margherita pizza ve barbekü soslu tavuklu pizza. Mutlaka göz atın! Eğer hamur yapmak ve mayalanmasını beklemek için zamanınız yoksa ama pizzanın da lezzetinden vazgeçmek istemiyorsanız sizi hemen lavaştan pizza tarifimize alalım!

İtalyan Pizza Tarifi Malzemeleri

  • 4.5 su bardağı un
  • 2 + 1/4 su bardağı su, ılık
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 adet Knorr Basilico Fesleğenli Domatesli Sıvı Makarna Sosu
  • Yarım demet bebek roka, ayıklanmış, temizlenmiş
  • 150 gram (g) füme kaburga, ince dilimlenmiş
  • Yarım su bardağı parmesan, rendelenmiş
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı, sızma

İtalyan Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyu derin bir kaba alıp, içerisine kuru mayayı ekleyip karıştırın.
  2. İçerisine unun yarısını ekleyip, elle yoğurun.
  3. Kalan unu da ekleyip, iyice yoğurun.
  4. Tezgahı unlayıp, hamuru tezgaha alıp parmakların ucu ile katlayarak yoğurun. Fazla un eklememeye özen gösterin.
  5. Kaba alıp, üzerini streçleyin. Sıcak bir yerde 15 dakika dinlendirin.
  6. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış kaplara alıp, 1 gece buzdolabına dinlenmeye alın.
  7. Buzdolabından çıkarıp, en az 6 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  8. Fırını alt/üst fanlı ayarda en yüksek sıcaklıkta ısıtın.
  9. Unlanmış tezgahta parmak uçları ile yuvarlak bir şekil verin.
  10. Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp, domates sosundan 3 yemek kaşığı alıp ortasına yayın.
  11. Üzerine kaburga dilimlerini ilave edip, kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün ve renk alana dek yaklaşık 6 dakika fırınlayın.
  12. Üzerine roka ve rendelenmiş parmesan ilave edin.
  13. Dilimleyip, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. İtalyan Pizza Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020