En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Izgara Patlıcanlı Humus Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Izgara Patlıcanlı Humus Tarifi
Izgara Patlıcanlı Humus Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Izgara Patlıcanlı Humus Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sunumuyla görenleri ve lezzetiyle de yiyenleri büyüleyecek enfes bir meze tarifiyle daha karşınızdayız. Bugünkü enfes mezemizin adı ızgara patlıcanlı humus tarifi! Herkes bilir, humus meze sofralarının aranan isimlerinden biridir. Bir haydari, havuç tarator, atom, köz patlıcan veya köpoğlu kadar olmasa da o da bizdendir; çilingir sofraları onsuz eksiktir! Orta Doğu’dan sofralarımıza uzanan yolculuğu, humusu yöresel bazı malzemelerle buluşturup karşımıza çıkartıyor genellikle. Bugünkü ızgara patlıcanlı humus tarifinin hikayesi de böyle.  Önce humusu hazırlayacağız, sonrasında da ızgara patlıcan dilimlerine saracağız; her lokmada tekrar tekrar aşık olacağız! Dikine doğranmış patlıcanları tuzlayıp, ızgara tel üzerine alacağız önce. Sonra suyunu bırakana dek,  üzerine ağırlık olması için bir tepsi koyup 10 dakika bekleteceğiz. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürüp, kızarıp renk alana dek ızgarada her bir yüzünü birer dakika kızartacağız. Ardından ızgara tel üzerine dinlenmeye alacağız. Derin bir kabın içerisine Knorr Humus ve kaynar suyu alıp karıştıracağız. Tahin ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştıracağız ve 5 dakika dinlendireceğiz.  Dinlenen humusu patlıcan dilimlerinin üzerine sürüp, rulo şeklinde saracağız ve servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine nar ekşisi, susam, çörek otu, turp dilimleri ve nane eklemesi ile servis edeceğiz. Arzu ederseniz ızgara patlıcan yerine köz patlıcan kullanabilir ve köz patlıcanlı humus elde edebilirsiniz. Közlenmiş patlıcanlı humus tarifi bu tarifimizden farklı görünse de lezzet bakımından pek farklı olmayacaktır. Şimdi isterseniz tarifimizin püf noktalarından bahsedelim. Ardından servis öneri ve kalori bilgisi de sizleri bekliyor! Izgara patlıcanlı humus tarifimizin püf noktası, nohutlardan humus yapmak yerine Knorr Humus karışımı kullanmak.  Haşlanmış nohutların teker teker soyulması, humus yapım aşamalarını oldukça uzatan bir işlem. Knorr Humus karışımının hazırlanması ise sadece kaynar su eklemesiyle mümkün! Izgara patlıcanlı humus tarifinin servis önerilerinde sıra! Öncelikle bizim önerimiz bir kase köz biberli domates çorbası. Ardından ızgara patlıcanlı humus tarifini servis edebilirsiniz. Ana yemek olarak ızgara kasap köfte veya mühürlenmiş bonfile tercih edebilirsiniz.  Sofranızı mutlaka bol yeşillikli bir salatayla tamamlamanızı ve içecek olarak ayran tercih etmenizi önermeden edemeyeceğiz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun! Izgara patlıcanlı humus kalori bakımından yüzleri güldürecek! Bir porsiyonu yalnızca 200 kalori olan bu tarifimizi diyet menülerinize ekleyebilirsiniz. Izgara patlıcanlı humus tarifini sevdiyseniz sırada birbirinden leziz diğer humus tariflerimizden bahsetmek var! Acı sevenler için jalapenolu humus tarifini, et sevenler için pastırmalı humus tarifini ve sebze sevenler için pancarlı humus tarifini böyle bırakıyoruz. Her biri mutlaka denenmeli bu leziz humus tariflerinin!

Izgara Patlıcanlı Humus Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 paket Knorr Humus
    • 1.5 su bardağı sıcak su
    • 4 yemek kaşığı tahin
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 adet patlıcan, orta boy, dikine ince dilimlenmiş
    • yarım tatlı kaşığı tuz

    Servis için

    • 1 tatlı kaşığı Knorr Çörek Otu
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Susam
    • 1 adet bebek turp, ince yuvarlak dilimlenmiş
    • 3-4 dal nane
    • 3 tatlı kaşığı nar ekşisi

    Izgara Patlıcanlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Dikine doğranmış patlıcanları tuzlayıp, ızgara tel üzerine alın. Suyunu bırakana dek üzerine ağırlık olması için bir tepsi koyup 10′ bekletin.
    2. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürüp, kızarıp renk alana dek ızgarada her bir yüzünü 1’er dakika kızartın. Izgara tel üzerine dinlenmeye alın.
    3. Derin bir kabın içerisine humus ve kaynar suyu alıp, karıştırın. Tahin ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. 5′ dinlendirin.
    4. Patlıcan dilimlerinin üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alıp, üzerine nar ekşisi, susam, çörekotu, turp dilimleri ve nane ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Izgara Patlıcanlı Humus Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020