En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İzmir Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İzmir Pilavı Tarifi
İzmir Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında İzmir Pilavı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. İzmir pilavı adından da anlayacağınız üzere tam bir Egeli! Bir yanıyla iç pilava benzeyen ama Egeli yanıyla da yeşillikleri ihmal etmeyen bir tarif İzmir Pilavı. Çok farklı malzemelerin kullanılıyor olması gözünüzü korkutmasın, İzmir pilavı lezzetli olduğu kadar kolay da bir tarif. Farklı pilav tariflerini seviyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden değişik pilav tariflerine mutlaka göz atın! 1 porsiyon İzmir pilavı yaklaşık 490 kaloridir. Klasik tariflerin dışına çıkan, farklı ve çok besleyici Ege pilavı tarifini mutlaka denemelisiniz! İçeriğindeki badem ve Antep fıstığı ile İzmir pilavına benzese de Ege pilavına eklediğimiz erişte size bambaşka bir lezzet sunacak. Ege pilavı yapımı için kullandığımız haşlanmış tavuk, tarifimizin aromasını zenginleştirirken, besleyiciliğini de artırıyor. Ege pilavı nasıl yapılır ya da Ege pilavının yapımı zor mudur sorularınızın cevabı için buyurun tarifimize! Çok farklı pilav tarifleri görmüş olabilirsiniz ama sıkı durun! Besleyici içeriği ve lezzetiyle eminiz böyle bir pilav tarifine henüz rastlamadınız… Muğla’nın şirin tatil beldesinden, gerçek bir şölen yemeği geliyor. Marmaris pilavı için sofralarınızda ve midenizde yer açın! Hazırlamasının biraz meşakkatli olduğunu kabul ediyoruz ama Marmaris pilavının tadına baktığınızda emin olun değecek…

İzmir Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ceviz, iri doğranmış
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1 tutam maydanoz, ince kıyım
  • 1 tutam dereotu, ince kıyım
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 4 su bardağı su, kaynar, bulyon için

İzmir Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci az tuzlu, ılık su ile ıslayın. 30 dakika bekletin, süzün.
  2. Tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyerek 1-2 dakika soğanlar saydamlaşıncaya kadar kavurun.
  3. Pirinci ekleyin, 10 dakika pirinçler beyazlayıncaya kadar kavurun.
  4. Sıcak et suyunu ekleyip, karıştırın. Kaynayınca kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  5. Pilavı karıştırıp, tahta kaşıkla karıştırın ve üzerini kapatın 15 dakika demlenmesi için bekletin.
  6. Tavada zeytinyağını ısıtın, dolmalık fıstık, ceviz, kuş üzümü, küp doğranmış kayısılar ve antep fıstığını ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
  7. Demlenen pilavın üzerine kavrulan malzemeleri ekleyin. Üzerine tarçını, ince doğranmış maydanozu ve dereotunu da ekleyerek harmanlayın.
  8. Sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. İzmir Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020