En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kabak Graten Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kabak Graten Tarifi
Kabak Graten Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 3

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kabak Graten Tarifi tam size göre. Beşamel sosun girdiği her yemek ayrı güzel oluyor, farkındayız. Sevenin çok sevdiği ama nötr tadı yüzünden özellikle diyet yapanların zorunluluktan tükettiği düşünülen kabak, bu tarifle yeni bir boyut kazanıyor. Eminiz kabağa mesafeli olanların bile çok seveceği kabak graten tarifinde, kabaklar ince ince dilimleniyor, kıymayla buluşuyor ve beşamel sosla taçlandırılıyor. Kabak graten fırından çıkmadan önce son dokunuş ise erimiş peynirden geliyor. Bu sebeple dışı hafif çıtır, içi yumuşacık kabak graten tarifinin sofralardaki yeri yıllardır değişmiyor. Kabak graten tarifinin adımlarını, dilediğiniz her sebzeye uyarlayabilirsiniz. Kabak graten yapımı itibarıyla aslında lazanyaya benzerlik gösterir. Bu yüzden kabak graten tarifini sebzeli lazanyalara benzetebilirsiniz. Biz kabak graten tarifimizde kıyma kullanmayı tercih ettik ama dilerseniz kıyma yerine tavuk kullanabilirsiniz. Hatta örnekleri için bu tariften sonra sizi fırında kıymalı karnabahar graten, mantar graten, tavuk graten ve ıspanaklı graten tariflerine davet edebiliriz. Ancak önce mutfağa buyurunuz. Eğer yazımızın başında bahsettiğimiz kabak severlerdenseniz, kabak ile yemekler, mezeler ve çorbalar yapabileceğinizi biliyorsunuzdur. İşte kabağa dair her şeyi anlattığımız yazımız tam size göre! Okumak için hemen tıklayın! Kabak grateni hazırladıktan sonra yanına ne iyi gider diye düşünmeye başladıysanız. Salatalar, yoğurtlu mezeler ve pilavlar harika olacaktır!

Kabak Graten Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet kabak, dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Tencere Yemekleri İçin Baharatlı Çeşni
  • 1 adet Knorr Beşamel Sos
  • 2 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı beyaz peynir, az yağlı
  • Çeyrek demet dereotu, ince kıyılmış
  • 200 gram (g) dana kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kabak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  2.  
  3. Dilimlenmiş kabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Ayçiçeği yağı ile çeşniyi küçük bir kasede karıştırıp, fırça ile kabakların üzerine arkalı önlü sürün
  5.  
  6. 15 dakika ızgara modunda kızartın.
  7. Bu esnada küçük bir tencerede su, süt ve beşamel sosu orta ateşte kaynayana dek karıştırarak pişirin. Ayrı bir tavada soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve rengi dönünce salçayı ekleyin.
  8.  
  9. Sos kaynayınca altını kapatın. Fırından çıkan kabakların üzerine ilave edin. Üzerine bir kat kıyma harcından ekleyin ve malzemeler bitene kadar sıralamaya devam edin. En son peynirleri ekleyin ve düzleyin.
  10. Fırının alt-üst modunda 20 dakika renk alana dek fırınlayın.
  11. Üzerine dereotu ile servis edin.
  12.  

Bu nefis Kabak Graten Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020