En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kabak Kalye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kabak Kalye Tarifi
Kabak Kalye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Kabak Kalye Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kabak söz konusu olunca, lezzetli yemekler hazırlamamak elde değil. Çorbadan dolmaya, salatadan mezeye hatta ana yemeğe kadar birçok yemeğin içerisinde yer alan kabak, kimi zaman sadece yemeklerin içerisindeki yancı malzeme olarak yer alırken kimi zaman da tek başına yemeğin ana malzemesi olarak karşımıza geliyor. Hal böyle olunca bol bol kabaklı tarifler hazırlamamak ayıp olur. 🙂 Kabak, sürekli farklı rollere bürünüp karşımıza çıkarken pratikliği, lezzeti ve ekonomik olmasıyla da favori sebzemiz diyebiliriz. Bugünkü sizinle paylaşmak istediğimiz favori yemeğimiz ise kabak kalye tarifi. Kabak kalye yemeğinin ne olduğunu bilmeyen hatta daha önce adını bile duymayanlar için tüm püf noktalarını dikkate alarak enfes bir reçete hazırladık. Doymak kelimesinin anlamını tam olarak bizlere gösteren, aynı zamanda da etli yemeklerden ziyade sebze yemeklerini daha çok sevenler için tüm istekleri yerine getirecek kabak kalye tarifi, mutfağınızın nefis mi nefis kokmasını ve sofraların lezzet ile şenlenmesini sağlayacak. Haydi o zaman gelin öncelikle kabak kalye nedir onu öğrenelim. Ardından da leziz mi leziz tarifimizi hızlıca hazırlayalım. Kabak kalye yemeği, içerisinde kabak, domates, soğan ve zeytinyağı bulunduran oldukça lezzetli, oldukça hafif ve oldukça doyurucu bir tencere yemeği. İster zeytinyağlı kabak kalye isterseniz de kıymalı kabak kalye tarifi hazırlayarak akşam yemeğinde ana yemek ya da yancı olarak servis edebilirsiniz. Hazırsanız kabak kalye yapılışına geçiyoruz. İşte tüm pratikliğiyle kabak kalye tarifi. Tenceremizi ocağa alıp orta ateşte zeytinyağını ısıtıyoruz. Ardından içerisine soğanları ekleyip, 2 dakika karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine domatesleri ve pirinçleri de ekleyip, 2 dakika kavuruyoruz. Son olarak yemeğe lezzet katacak olan salça, tuz ve karabiberi ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Sıra geldi yemeğin ana malzemesi olan kabağı eklemeye. Kabakları ekleyip, karıştırıyoruz ve üzerine su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Yemeğimizi servis ederken üzerine dereotu ve yoğurt ekleyip servis ediyoruz. Kabak kalye tarifinin yanına en çok yakışan yancılara göz atalım şimdi de. Yemeğimizi ister ana yemek ister yancı olarak servis edebilirsiniz. Ana yemek olarak tercih edecekseniz mevsim salata ve yoğurt ile servis edebilirsiniz. Yancı olarak servis edecekseniz eğer başlangıç olarak sıcacık bir mercimek çorbası, ana yemek olarak da tavuk kanat tercih edebilirsiniz. İçecek olmadan olmaz elbette ki. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran kesinlikle tarifimizin yanına çok yakışacaktır. Kabak kalye hazırlarken kabaklar hızlı pişeceğinden en son eklemelisiniz. Tüm malzemelerin iyice kavrulduğundan emin olduktan sonra kabakları ekleyip, çok fazla karıştırıp dağıtmadan pişmeye bırakmalısınız. Kabak kalye kalori miktarını merak edenler için minik bir araştırma yaptık. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 120 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanların menüsünde mutlaka yer vermesi gereken bir tarif. Kabak kalye tarifini sevenler için 3 tane daha kabaklı tarife değinmek istiyoruz. İlk olarak zeytinyağlı kabak tarifi, ardından kabak kızartması tarifi ve son kabak graten tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip favorinizi seçmeyi ihmal etmeyin.

Kabak Kalye Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet kabak, iri, küp doğranmış
  • 2 adet domates, doğranmış
  • 2 adet soğan, Küp doğranmış
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 2 su bardağı su, sıcak
  • 2 su bardağı yoğurt, yarım yağlı
  • çeyrek demet dereotu, ince kıyılmış

Kabak Kalye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşteki tencerede zeytinyağını ısıtın.
  2. Soğanları ekleyip, karıştırarak 2′ kavurun. Domatesleri ekleyip, 2′ kavurun.
  3. Pirinçleri ekleyip, 3′ kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyin.
  4. Kabakları ekleyip, karıştırın. Üzerine su ekleyip, kısık ateşte 45′ kapağı kapalı olarak pişirin.
  5. Üzerine dereotu ve yoğurt ile servis edin.

Bu nefis Kabak Kalye Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020