En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kabak Kızartması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kabak Kızartması Tarifi
Kabak Kızartması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Kabak Kızartması Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Tüm sebze kızartmalarına rakip olan kabak kızartması tarifi ile akşam yemeğinde sofranıza şıklık katmaya ne dersiniz? Yemeği ayrı güzel, mezesi ayrı güzel, kızartması ayrı güzel olan kabak kesinlikle kurtarıcı bir sebze. 🙂 İçerisine girdiği her yemeğe lezzet katan ya da başlı başına lezzet şöleni oluşturan kabak ile bugün harika bir kabak kızartması yaptık. 🙂 Her mevsimde pazar tezgahlarında yer bulan kabak, püf noktalarını dikkatli bir şekilde öğrenip uyguladığınızda pişirmesi oldukça kolay ve lezzetli bir sebze. Gelin öncelikle kabak kızartması çeşitlerinin neler olduğuna bakalım ardından da tarifimizi tüm püf noktalarıyla nasıl hazırladığımıza göz atalım. 🙂 Kabak kızartması çeşitlerinin en sevileni, en çıtır çıtır olanlarından bir tanesi fırında kabak kızartmasıdır. Ardından da adından çokça söz ettiren tavada kabak kızartması tarifi hepimizin favorisi olmuştur.  Biz de bu yazımızda tavada kızartılan ve üzerine yoğurtlu bir sos ile ikram edilen kabak kızartması tarifini sizlere anlatıyor olacağız. 🙂 Haydi o zaman kabaklarınız hazırsa biz de hazırız. 🙂 Mutfağa geçip bir an önce tarifimizi hazırlayalım. Kabak kızartması tarifi için kabakları iyice yıkıyoruz ve ince yuvarlak olacak şekilde dilimliyoruz. Dilimlenen kabakları kuru bir bezin üzerinde suyunu bırakması için her iki yüzünü de tuzlayıp dinlendiriyoruz.  Kabaklar fazla suyunu salınca derin bir kabın içerisine alıp una buluyoruz. Ardından geniş bir tavanın içerisine alıp orta ateşte renk alana dek kızartıyoruz. Kızaran kabakların fazla yağını almak için kağıt havlu serili kabın içerisine alıyoruz. Son olarak da küçük bir kasede yoğurt, sarımsak ve kuru naneyi karıştırıp kabakların üzerine ekliyoruz. Hazır olan yemeğimizin üzerine dereotu serpiştirip servis ediyoruz. Kabak kızartması yanına ne gider bilemeyenlerden misiniz? Bizim kabak kızartması tarifinin yanına birbirinden lezzetli servis önerilerimiz de var oysa ki. 🙂 Başlangıç olarak sıcacık bir kase domates çorbası, ana yemek olarak pirinç pilavı ve fırında tavuk tarifi, içecek olarak da bol köpüklü bir ayran ile servis edebilirsiniz. Kabak kızartmasını yaparken ince dilimlenmiş kabakları tuzda bekletip suyunu salmasını beklemelisiniz. Suyunu saldıktan sonra daha lezzetli ve dağılmayan bir kızartma elde edebilirsiniz. Kızartma yemeklerinin ardından en çok merak edilen ve birçoğumuzun korkulu rüyası olan soru, bu yemeklerin kaç kalori olduğudur. Kabak kızartması kalori miktarını merak edenler için bir porsiyonunda yaklaşık olarak 340 kalori bulunduğunu söylemeliyiz. Kabak kızartması tarifini maalesef ki diyet menülerinde öneremiyoruz. 🙁 Kabak kızartması tarifini denedikten sonra başka kızartma tariflerini de denemek isteyenler için 3 tane birbirinden lezzetli kızartma tarifini daha paylaşmak istedik. 🙂 Fırın yemeklerini sevenler için fırında sebze kızartma, ardından patlıcan sevenlere fırında patlıcan kızartma tarifi ve son olarak da fırında kış kızartması tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Kabak Kızartması Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet kabak, ince dilimlenmiş
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt, yarım yağlı
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kuru Nane

Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp, yuvarlak ve ince dilimleyin.
  2. Kuru bir bez üzerinde 10′ suyunu bırakması için her iki yüzünü de tuzlayıp, 10′ dinlendirin.
  3. Fazla suyunu alıp, derin bir kabın içerisinde unlayın.
  4. Geniş bir tavada ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın. Her seferde 12-15 adet kabak ekleyip, renk alana dek yaklaşık 4′ kızartın.
  5. Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alın.
  6. Küçük bir kasede yoğurt, sarımsak ve kuru naneyi karıştırıp, kabakların üzerine ekleyin. Üzerine dereotu ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kabak Kızartması Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020