En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kabaklı Börek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kabaklı Börek Tarifi
Kabaklı Börek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kabaklı Börek Tarifi tam size göre. Günün en güzel saatlerinde severek tüketebileceğiniz hem lezzet dolu hem de sofralara çok yakışacak bir tarifimiz var. Bilenler bilmeyenlere, deneyenler denemeyenlere haber versin! Bugün mutfaklarda ev yapımı kabaklı börek pişecek. 🙂 Kabak yemeyenler kabak yiyecek, börek sevmeyenler bu tarife bayılacak ve en önemlisi de uzun uzun zaman ayırıp, börek yapmak istemeyenler bu tarifi uygulayacaklar. Neden mi bu kadar iddialıyız? Çünkü hazır yufkadan kabaklı börek hazırlayacağız bugün. Uzun uzun hamur yoğurup, yufka açmakla uğraşmayacaksınız. Lezzetiyle ve tüm ihtişamıyla sofralarımızın en güzel yerinde yer alacak olan kabaklı börek tarifi, içerisine eklediğimiz malzemelerin uyumuyla da adından sıkça söz ettirecek gibi.  ‘’Kabaklı börek içi nasıl hazırlanır?’’ sorusu burada hepimizin merak ettiği sorulardan bir tanesi. Kabaklı börek iç harcını nasıl hazırladığımıza ve kabaklı börek yapımına reçetemizde yer verdik.  Ama gelin öncesinde kabağın faydalarına hızlıca bir göz atalım.  Kabak yediğinizde içiniz rahat olsun. Çünkü kan şekerini dengeler, diyabete karşı koruma sağlar ve kolesterol seviyesini düşürür.  Kabağın faydalarını özetle öğrendiğimize göre kabak böreği fırında en güzel nasıl pişer öğrenebiliriz artık. Çat kapı gelecek olan misafirlere hazır olun! Çünkü böreğimizin kokusunu sokağın başından alanlar olacak. 🙂 Böreğimiz için öncelikle kabakları rendeleyip, suyunu sıkıyor ve tuz ekleyip bir süre bekletiyoruz. Kabaklarımızın tekrar suyunu sıkıp, derin bir kaba alıyoruz ve iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Lor peyniri, ceviz ve baharatları kabakların üzerine ekleyip, karıştırıyoruz. Ardından harcımızı kenara alıp, sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Sos malzemelerini bir kapta birleştirip, iyice karıştırıyoruz. Kenara alıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, kenarlarından taşacak şekilde bir adet yufka seriyoruz. Üzerine hazırlanan sostan fırça ile yediriyoruz. Tepsinin içerisinde kalacak şekilde bir yufka ekleyip, üzerini fırça ile sosluyoruz. Tekrar bir yufka daha ekleyip, fırça ile sosladıktan sonra harcı ekleyip, yayıyoruz. Üzerine bir adet yufka ekleyip, fırça ile sosladıktan sonra bir adet daha yufka ekleyip, üzerini sosluyoruz. Tepsinin dışındaki yufkayı üzerine kapatıyoruz. Keskin bir bıçak ile böreği kare dilimleyip, kalan sosu üzerine gezdiriyor ve susam serpiyoruz. Fırının orta rafında yaklaşık 45′ fırınlayıp, servis edin. Kabaklı börek servis önerilerine göz atalım şimdi de.  Böreğimizin günün her öğününde rahatlıkla tüketilebilir olduğunu hatırlatıp çay, ayran ya da soğuk bir bardak limonatanın gayet yakışacağını söyleyebiliriz.  Kabaklı börek tarifinde ve diğer sebzeli börek tariflerinde, kabağın suyunu salmaması ve kararmaması için tuzda bekletip, iyice suyunu sıktıktan sonra böreğin içerisine ekleyebilirsiniz. Merak edenler için kabaklı böreğin 1 porsiyonunda 360 kalori bulundurduğunu söyleyebiliriz. Diyet yapanlar için maalesef ki öneremiyoruz. Kabaklı börek tarifini deneyip sevenler için 3 tane daha börek önerimiz var. Bunlar ıspanaklı ve peynirli börek, patlıcanlı börek tarifi ve pazılı börek tarifi şeklindedir. Mutlaka denemeli ve favorinizi seçmelisiniz.

Kabaklı Börek Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemler

    • 3 adet kabak, soyulmuş, rendelenmiş
    • 4 adet yufka
    • 1 su bardağı kefir
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı maden suyu
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı lor peyniri
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 yemek kaşığı Knorr Susam

    Kabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Kabakları rendeleyip, suyunu sıkın. Yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, 10′ bekletin.
    2. Tekrar suyunu sıkıp, derin bir kaba alın. Lor peyniri, ceviz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Kenara alın.
    3. Fırını 200 dereceye ısıtın. Orta boy bir kapta kefir, yumurta, ayçiçek yağı ve maden suyunu karıştırın.
    4. Fırın tepsisini yağlayıp, kenarlarında taşacak şekilde bir adet yufka serin. Üzerine hazırlanan sostan fırça ile yedirin.
    5. Tepsinin içerisinde kalacak şekilde bir yufka ekleyip, üzerini fırça ile soslayın. Tekrar bir yufka daha ekleyip, fırça ile soslayın.
    6. Harcı ekleyip, yayın. Üzerine bir adet yufka ekleyip, fırça ile soslayın.
    7. Bir adet daha yufka ekleyip, üzerini soslayın. Tepsinin dışındaki yufkayı üzerine kapatın.
    8. Keskin bir bıçak ile böreği kare dilimleyip, kalan sosu üzerine gezdirin. Susam serpin.
    9. Fırını orta rafında yaklaşık 45′ fırınlayın. Servis edin.

    Bu nefis Kabaklı Börek Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020