En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kahvaltılık Sos Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kahvaltılık Sos Tarifi
Kahvaltılık Sos Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Geleneksel lezzetlerimizden Kahvaltılık Sos Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Günün ilk öğünü olan kahvaltı, insan sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunu birçok kişi zaten biliyor, o yüzden uzun uzun anlatmaya gerek yok. Kimileri için kahvaltı sadece kahveden ibaretken, kimileri için tüm ailenin bir arada olması ve çeşit çeşit tarifin hazırlanıp sofrada yer almasıdır. Sizin de tercihiniz kalabalık sofralar ve çeşit çeşit tariflerden yanaysa bu yazımız tam sizlik! Bugün bu yazımızda kahvaltı öğününü atlamayanlar için oldukça lezzetli ve pratik bir kahvaltılık sos tarifi paylaşıyor olacağız. Vereceğimiz reçete ile kışlık kahvaltılık sos da hazırlayabileceksiniz. Reçetemize geçmeden önce kahvaltılık sos çeşitlerine değinmek istiyoruz. Kapya biber kahvaltılık sos, kırmızı biber kahvaltılık sos, patlıcanlı kahvaltılık sos, köz biberli kahvaltılık sos, patlıcanlı kapya biberli kahvaltılık sos, kuru domates kahvaltılık sos ve közlenmiş kahvaltılık sos tarifi kahvaltılarda en çok tercih edilen ve en pratik kabul edilen tariflerdir. Siz de yukarıda sıraladığımız sos çeşitlerinden damak zevkinize en uygun olanı seçip kahvaltı sofralarınızda yer verebilirsiniz. Konumuza dönelim hemen. Bugün hazırlamaya karar verdiğimiz kahvaltılık sos tarifi, içerisinde domates, kapya biber ve köy biber bulundurmaktadır. Haydi o zaman hazırsanız kahvaltılık sos malzemelerine ardından da kahvaltılık sos yapımına geçebiliriz. Kahvaltılık sos malzemeleri; 1 kilo (kg) domates, enine ikiye kesilmiş Yarım kilo (kg) kapya biber, sapları ve çekirdekleri alınmış 10 adet köy biberi, küçük küp doğranmış 4 diş ezilmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber 1 tatlı kaşığı şeker Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 4 yemek kaşığı sirke Kahvaltılık sos nasıl yapılır gelin inceleyelim. Fırını 200 dereceye ısıtıp, domates ve kapya biberleri yağlı kâğıt serili iki fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine yarım tatlı kaşığı tuz, çeyrek su bardağı zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı ekleyip, karıştırıyoruz. Renk alıp karamelize olana dek yaklaşık 30 dakika fırınladıktan sonra fırından çıkarıp, kabuklarını soyuyoruz. Blendera alıp, pürüzsüz olana dek çekiyoruz. Kalan çeyrek su bardağı zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtıyoruz. Köy biberlerini ekleyip, orta ateşte yumuşayana dek 3 dakika soteliyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, pul biber, şeker ve kalan sarımsakları ekleyip, karıştırıyoruz. Ardından domates ve biber püresini ekleyip, kaynayana dek karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek 15 dakika arada dibini sıyırarak pişiriyoruz. Sirke ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alıyor ve sıcakken kavanozlayıp, buzdolabında saklıyoruz. Kahvaltılık sos pişirme süresine değiniyoruz şimdi de. Tarifimizin pişirme süresi yaklaşık olarak 60 dakikadan oluşmaktadır. Kahvaltılık sos pişirme süresi yaklaşık olarak da 60 dakikadır. Kahvaltılık sos yapımında domateslerin kabuklarını da kullanabilirsiniz. Hem daha fazla hem de daha lezzetli bir sos elde etmiş olursunuz. Dilerseniz domatesleri pişirdikten sonra sarımsak ve diğer malzemeleri ekleyebilir, dilerseniz de büyük bir tencerede tek seferde pişirip, blender ile çekebilirsiniz. Kahvaltılık sos tarifimizi soğuk ve üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile kayık tabakta servis edebilirsiniz. Günün en sevilen öğünü kahvaltı için, en sevilen tariflerden bir tanesini paylaştık. Şimdi de kahvaltıda tercih edeceğiniz kahvaltılık sos kalori miktarına değinmek istiyoruz. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 200 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için dikkatli bir şekilde ve hafif yancılarla tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Özellikle uzun uzun yapacağımız pazar kahvaltılarına kahvaltılık sos tarifi çok yakışacak. Kahvaltılık sos tarifimizin yanında menemen, patates kızartması ve yumurtalı ekmek tercih edebilirsiniz. Tabi ki içecek olarak taze demlenmiş bir fincan çay, menümüzün lezzetini tamamlayacaktır. Sosumuzu kızarmış ekmek üzerine sürerek, yanında beyaz peynir ve taze sıkılmış portakal suyu ile tercih edebilirsiniz. Kahvaltılık sos yapılışını öğrendikten sonra bu tarifi deneyenlerin denemesi gereken 3 tarif önerisini daha paylaşmak istiyoruz. Öncelikle lutenitsa tarifi, ardından acuka tarifi ve son olarak çemen tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Kahvaltılık soslar, genellikle ülkeler ve kültürler arasında farklılık gösteren geleneksel kahvaltılar için özgüdür. Her ülkenin veya bölgenin kendi kahvaltı kültürü ve kahvaltılık sosları vardır. Bu nedenle kahvaltılık soslarının özgü olduğu yerler, bu özel soslara özgü tariflere ve kullanım biçimlerine sahip olan yerlerdir. Kahvaltılık sosların besin değerleri, kullanılan malzemelere ve miktarlara bağlı olarak değişebilir. Malzemeler: Domates, biber, soğan, yeşillikler, baharatlardan oluşan kahvaltılık sos besin değerleri bu şekildedir. Besin Değerleri (100 gramda): Kalori: Yaklaşık 29 kalori Karbonhidrat: Yaklaşık 6.5 gram Protein: Yaklaşık 1.1 gram Yağ: Yaklaşık 0.2 gram Lif: Yaklaşık 1.6 gram A Vitamini: %17 günlük değer (DV) C Vitamini: %32 günlük değer (DV)

Kahvaltılık Sos Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 kilo (kg) domates, enine ikiye kesilmiş
    • yarım kilo (kg) kapya biber, sapları ve çekirdekleri alınmış
    • 10 adet köy biberi, küçük küp doğranmış
    • 4 diş ezilmiş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • yarım su bardağı sızma zeytinyağı
    • 4 yemek kaşığı sirke

    Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Domates ve kapya biberleri yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine yarım tatlı kaşığı tuz, çeyrek su bardağı zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı ekleyip, karıştırın.
    2. Renk alıp karamelize olana dek yaklaşık 30′ fırınlayın. Fırından çıkarıp, kabuklarını soyun. Blendera alıp, pürüzsüz olana dek çekin.
    3. Kalan çeyrek su bardağı zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtın. Köy biberlerini ekleyip, orta ateşte yumuşayana dek 3′ soteleyin.
    4. Yarım tatlı kaşığı tuz, pul biber, şeker ve kalan sarımsakları ekleyip, karıştırın.  Domates ve biber püresini ekleyip, kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek 15′ arada dibini sıyırarak pişirin.
    5. Sirke ekleyip, karıştırın. Ocaktan alın. Sıcakken kavanozlayıp, buzdolabında saklayın.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Kahvaltılık Sos Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020