En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kakaolu Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kakaolu Kek Tarifi
Kakaolu Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kakaolu Kek Tarifi. Bir dilim kakaolu pratik kek tarifinin harikalar yarattığını biliyor muydunuz? Gün sofralarında konukları ağırlar, beş çaylarına lezzet katar, beslenme çantalarına şenlik olur, iştah açar ve göz büyüler. Tam bir hayat kurtarıcı desek yeridir. Biz de bugün kekin her halini sevenler için yumuşak kakaolu kek tarifi ile geldik. Daha önce en az bir kerecik de olsun denemeyen ya da yemeyen olmamıştır diye düşünüyoruz. Şüphesiz yaş ayırt etmeden kendini sevdiren, hamur işi kategorisi içerisinde yer alan kek bugün de kakaolu hazırlanıp damaklarımızı şenlendirmeye geliyor. Bugün hazırlayacağımız tarifimizin reçetesine geçmeden önce gelin kakaolu kek çeşitlerine göz atalım.  Kakaolu kek malzemeleri genel olarak aynıdır ancak uygulama farklılıklarıyla kekler çeşitlenebilir. Ilıca kek, zebra kek, ıslak kek, muhallebili kakaolu kek ve kuru meyveli kakaolu kek tarifi temel malzemesi kakao olan oldukça lezzetli ve şık sunumlu tariflerdir. Her diliminde bin bir marifet olan kakaolu kek tarifi, öğrencilerin de öğrenci evlerinde kolaylıkla hazırlayabileceği hem pratik hem de oldukça ekonomik bir tarif.  Beş çaylarında, akşam yemeği sonrası çay sefasında hatta sahurda bile gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz pratik kakaolu kek yapımı için hazırsanız sizi mutfağa kadar alalım. Kek harcımızı hazırlamadan önce fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. Kek hamurumuz için yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisinde mikser ile yüksek ayarda rengi açılana dek 5 dakika çırpıyoruz. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip, düşük hızda iyice karıştırıyoruz. Ardından sırayla un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilini eleyerek ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek 1′ yavaşça çırpıyoruz. Yağlanmış fırın kalıbına alıp, yaklaşık 40 dakika, içine sokulan bir kürdan temiz çıkana dek pişiriyoruz. Kalıbından çıkarıp, tel üzerinde oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip, dilimledikten sonra servis ediyoruz. Kakaolu kek piştikten sonra servis etmeden önce üzerine çikolata sos gezdirebilirsiniz. Erimiş çikolata ve pekmez keke çok yakışan soslardır aynı zamanda, deneyebilirsiniz. Soslar ve marmelatların üzerine ayrıca Hindistan cevizi, ufalanmış ceviz ya da fındık serpebilirsiniz. Beş çaylarında servis edecekseniz eğer kısır, patates salatası ve taze demlenmiş bir fincan çay ile servis edebilirsiniz. Aynı zamanda kahveseverleri de unutmuyoruz. Türk kahvesi ya da filtre kahve de tercih edebilirsiniz. Kekin iyice kabarması için kabartma tozunun içerisine bir iki damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda kek kalıbınızı tereyağı ile yağlamanız halinde kek, kalıptan daha iyi çıkacaktır. Bir dilim kakaolu kek kalori miktarını merak edenler için yaklaşık olarak 370 kalori olduğunu söyleyebiliriz. Bu miktar, şekerle ilgili hassasiyeti olanlar için ve diyet yapanlar için yüksek olduğundan ara ara tüketilmesi gerekmektedir. Kakaolu kek tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli kek tarifi önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle herkesin favorisi olan kakaolu üzümlü kek tarifi, ardından mandalinalı kek tarifi ve son olarak da tahinli kek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kakaolu Kek Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 2.5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı vanilin

    üzeri için

    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    2. Yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisinde mikser ile yüksek ayarda rengi açılana dek 5′ çırpın.
    3. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip, düşük hızda karıştırın.
    4. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana dek 1′ yavaşça çırpın.
    5. Yağlanmış fırın kalıbına alıp, yaklaşık 40′ içine sokulan bir kürdan temiz çıkana dek pişirin.
    6. Kalıbından çıkarıp, tel üzerinde oda sıcaklığında 15′ dinlendirin.
    7. Üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyip, servis edin.

    Afiyet olsun! Kakaolu Kek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020