En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kalburabastı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kalburabastı Tarifi
Kalburabastı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Kalburabastı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres.   Kalbur, Arapça elek anlamına gelen bir kelimedir. Kalburabastı yapılırken, şekil vermek için tatlının bir tarafı elek veya rendeye bastırılarak yapılır. Bu yüzden de tatlı adını kalburdan alır. Komşu Yunanistan’da da kalburabastının bal ve karanfilli bir versiyonu yapılır. Kalburabastı hem çok pratiktir hem de bence yoruma çok açık bir tatlıdır. Temel malzemeleri un, irmik ve tereyağı olan bu tatlıyı istediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz. Mesela, portakal sevenler portakal kabuğu koyabilir. Biraz tarçın da güzel gider; cevizli olur cevizsiz olur, fındıklı da olabilir, hatta kakule de çok yakışır. Tatlı krizlerine çözüm olacak bir tatlıdır kalburabastı. Hem hazırlaması ve pişirmesi çok hızlıdır hem de aşağı yukarı her evde olan malzemelerle yapılır. Dolayısıyla tatlı yapmak için marketi ziyaret etmeye de gerek kalmaz. Son olarak sıcakken güzel olur; ertesi gün buzdolabından çıkınca soğukken daha da güzel olur. Canımız yeterince tatlı çektiyse mutfağa geçip Kalburabastı yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Kalburabastı 476 kaloridir.

Kalburabastı Tarifi Malzemeleri

  • 125 gram (g) tereyağı, oda sıcaklığında
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım su bardağı Ceviz içi

Servis için

  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı, toz

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kalburabastının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. 
  2.  
  3.  
  4.  
  5. Aralarda karıştırarak, koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın.
  6. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyu ekleyin.
  7.  
  8. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  9. Tatlının hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığına gelmiş 125 gram tereyağını derin bir karıştırma kasesine aktarın.
  10.  
  11.  
  12. Üzerine süt, sıvı yağ, irmik ve yoğurdu ilave edin. 
  13. Unu azar azar katarak karışıma yedirin.
  14. Son olarak kabartma tozunu da ilave edip 5 dakika kadar daha yoğurun ve üzerini streç filmle kapatıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  15. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra hamuru bir kalbura bastırıp, yuvarlak şekilde açın.
  16. Her birinin tam orta kısmına ceviz içinden yerleştirdikten sonra kalbur üzerinde rulo şeklinde sarın. 
  17. Aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar tekrar uygulayın. 
  18. Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, hazırladığınız tatlıların birleşim yeri alt tarafta kalacak şekilde, aralıklı olarak yerleştirin.
  19. Kalburabastıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  20. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti yavaş yavaş gezdirin.
  21. Şerbetin çekmesi için biraz beklettikten sonra toz Antep fıstığıyla süsleyip Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edin. 

Afiyet olsun! Kalburabastı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020