En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kalkanoğlu Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kalkanoğlu Pilavı Tarifi
Kalkanoğlu Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Kalkanoğlu Pilavı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Besleyici ve çok lezzetli, Trabzon yöresinin meşhur bir pilavıyla bugün karşınızdayız! Damak zevkinize ya da o an evde bulunan et çeşidine göre şekillendirebileceğiniz Kalkanoğlu pilavını tavuk eti ya da kırmızı et ile hazırlayabilirsiniz. Kalkanoğlu pilavını Trabzonlu yapan ne derseniz, meşhur tereyağı! Diyet yapanları ve yediklerine dikkat edenleri çok üzmemek için Kalkanoğlu pilavı tarifimizde tereyağı miktarını minimum tuttuk ama sizin bu konularda herhangi bir endişeniz yoksa bizce bol tereyağı kullanmaktan çekinmeyin! Klasik etli pilav tariflerinden sıkılanlar için harika bir seçim olacak Kalkanoğlu pilavı oldukça da pratik. Hem farklı hem de kolay bir pilav tarifi arıyorsanız hiç vakit kaybetmeyin, bezelyeli pilav tarifimize de göz atın… Kalkanoğlu pilavınızı hazırladınız yanına en çok ne mi yakışır? Buz gibi bir naneli ayran tabii ki! Öyleyse buyurun tarifimize… 1 porsiyon Kalkanoğlu pilavı yaklaşık 350 kaloridir.

Kalkanoğlu Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç, 400 gram
  • 250 gram (g) kuşbaşı dana eti, ya da Tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 3 su bardağı su, kaynar su, bulyon için
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Kalkanoğlu Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye et suyunu ve salçayı ekleyip, kaynatın.
  2. Pirinci, duru su çıkana kadar yıkayıp , az tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin.
  3. Tavaya az yağ ekleyip, etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse su ilave edin.
  4. Tencereye geri kalan bütün tereyağını ekleyip, kızdırın. Pirinçleri ekleyip, 10 dakika pirinçler beyazlayıncaya kadar kavurun. Pirinci süzgece süzün.
  5. Tencereye geri kalan bütün tereyağını ekleyip, kızdırın. Pirinçleri ekleyip, 10 dakika pirinçler beyazlayıncaya kadar kavurun.
  6. Hazırladığınız salçalı et suyunu ve etleri ekleyip, kaynayınca kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  7. Pilavı tahta kaşıkla karıştırın ve üzerine mutfak havlusu örtüp, kapağını kapatın. 15 dakika demlenmesi için bekletin.
  8. Pilavı tahta kaşıkla tekrar karıştırıp, servis kabına alın ve sıcak olarak servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kalkanoğlu Pilavı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020