En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kalpli Kurabiye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kalpli Kurabiye Tarifi
Kalpli Kurabiye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kalpli Kurabiye Tarifi. Sevgi dolu kalplerin gözü şenlensin, mutfaklarında bahar rüzgarları essin diye kalpli kurabiye tarifi ile geldik bugün. Hayatınızdan eksik etmeyeceğiniz en önemli şeyin sevgi olduğunu ve sevginin olduğu yerde umudun hep var olduğunu unutmayın! Yaz / kış demeden mutfaklarınıza adeta bahar havası getirecek kokusu, sizi ve etrafınızdakileri mest edecek; görüntüsü ise hayran bırakacak bir tarif kalpli kurabiye tarifi. Biz de bugün kurabiye canavarlarına en güzel kalpli kurabiye tarifini paylaşmak istiyoruz. Kalpli kurabiye tarifimizin reçetesine geçmeden önce kurabiyemizin çeşitlerine değinmek istiyoruz. Biz bugün sade kalpli kurabiye hazırlamaya karar verdik ama siz dilerseniz ortası kalpli kurabiye, kakaolu kalpli kurabiye, marmelatlı kalpli kurabiye, reçelli kalpli kurabiye, pembe kalpli kurabiye ya da kırmızı kalpli kurabiye hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu kurabiye tariflerinde malzemeler çeşidine göre farklılık göstermektedir. Hepsi birbirinden lezzetli, renkli ve şık sunumlu olan bu tarifleri de hazırlayabilirsiniz. Ama gelin öncelikle sade kalp şeklinde kurabiye yapımı ile başlayalım. 3 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında 1 adet limon kabuğunun rendesi 1 tatlı kaşığı vanilin 1 tatlı kaşığı limon suyu Çeyrek tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yukarıda sırladığımız malzemeleriniz hazırsa kalpli kurabiye yapılışına geçebiliriz. Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana dek mikser ile çırpıyoruz. Ardından içerisine yumurtaları ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilin, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. İki yağlı kağıt arasına alıp, yarım parmak kalınlığında açtıktan sonra kalp şeklindeki kesici ile kesip, fazlalıkları topluyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 10 dakika hafif renk alana dek pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri tel üzerinde dinlendirip, servis ediyoruz. Kalpli kurabiye tarifi yapımına, çeşitlerine ve malzemelerine değindik. Gelin şimdi de tarifimizin yanına en çok yakışan eşlikçilere göz atalım. Beş çayında ve akşam yemeği sonrası çay safhasında tercih edeceğiniz kalpli kurabiye tarifini yanında taze demlenmiş bir fincan çay ya da en sevdiğiniz kahve ile tercih edebilirsiniz. Kalpli kurabiyeyi çocuklara servis edecekseniz eğer portakal suyu, ballı süt ya da ev yapımı soğuk çay ile servis edebilirsiniz. Limon suyu tereyağını kesebilir, en son eklemeye dikkat edin. Hamur soğukken daha rahat şekil alıyor. Bunun için hamuru buzdolabında dinlendirerek daha iyi sonuç alabilirsiniz. Hamur büyük gelirse fazlasını dondurup, daha sonra pişirmek için buzlukta saklayabilirsiniz. Çay saatlerinin, kahve yanlarının ve çocuklar için uyku öncesinin olmazsa olmazı olan kurabiye tarifleri, kalori miktarı açısından maalesef ki memnun etmeyebiliyor. Merak edenler için kalpli kurabiye tarifi kaç kalori değinmek istiyoruz. Hamur işi kategorisinde yer alan kalpli kurabiye 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 300 kalori bulundurmaktadır. Oldukça yüksek kalorili olan bu tarifi diyet menüleri için maalesef ki pek uygun değil. Lezzetiyle ayrı, görüntüsüyle ayrı ve sunumuyla ayrı kalbimizi fetheden kalpli kurabiye tarifini tüm püf noktalarıyla ele aldık. Yanına en çok  yakışan servis önerilerine değindik.  Şimdi de tarifimizi sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle marmelatlı düğme kurabiye, ardından mantar kurabiye tarifi ve son olarak da çilek marmelatı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kalpli Kurabiye Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
    • 1 adet limon kabuğu rendesi
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Kalpli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana dek mikser ile çırpın. Yumurtaları ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
    2. Limon kabuğu rendesi,limon suyu, vanilin,tuz,un ve kabartma tozunu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. İki yağlı kağıt arasına alıp, yarım parmak kalınlığında açın.
    3. Kalp şeklindeki kesici ile kesip, fazlalıkları toplayın. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    4. Yaklaşık 10′, hafif renk alana dek pişirin. Tel üzerinde dinlendirip, servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kalpli Kurabiye Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020