En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karadutlu Dondurma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karadutlu Dondurma Tarifi
Karadutlu Dondurma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Karadutlu Dondurma Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Dut ağacında yetişen karadut, antioksidan açısından oldukça yüksektir. Bu özelliği ile alternatif tıpta sıkça kullanılan karadutun birçok faydası vardır. Mayıs ve Haziran aylarında tezgahlarda yerini alan ve çok kısa bir süre bizimle birlikte olan karadut, mayhoş tadıyla girdiği her tarife eşsiz bir aroma veriyor. Karadutlu acıbadem topları, karadutlu limonlu parfe ve karadutlu dondurma da bu harika tariflerden sadece bazıları! Karadut toplanırken ellerde koyu renk lekeler bırakabilir. Bu lekeden kurtulmanın yolu aslında son derece pratiktir. Çünkü karadut lekesi, olmamış meyve tanelerinin ya da yaprakların yardımıyla çok kolay şekilde çıkar. Biraz ham meyve ve yaprağını elinizde ezerek lekeli bölgelere sürerseniz, lekelerin hemen çıktığını fark edersiniz. Karadut lekesini kıyafet ve kumaş üzerinden çıkarmak biraz daha uğraş gerektirir. Kıyafetlerden karadut lekesini çıkarmak için Temiz Sözlüğün dut lekesi nasıl silinir yazısına göz atabilirsiniz. Karadutlu dondurma tarifi, yumurtasız ve Yaz hafifliğinde! Bu kremsi pürüzsüz ferahlatıcıyı Yaz boyunca taze karadutlardan hazırlayabilir veya dondurulmuş karadutlar ile yıl boyunca Yaz lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz! Besleyiciliği, sağlığa faydaları ve mayhoş lezzetiyle karadutlu dondurma, meyveli dondurmalar arasında en sevdiklerimizden! Karadutlu dondurma yapımı sadece 15 dakikanızı alacak ve siz bir yandan yemeklerinizi yaparken, dondurmanız da buzlukta dinlenerek ferahlatıcı biz lezzete dönüşecek. Malzemeler hazırsa hemen karadutlu dondurma tarifimize geçelim, ne dersiniz?

Karadutlu Dondurma Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı karadut

Servis için

  • 2-3 yaprak taze nane

Karadutlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede şeker, nişasta, süt ve kremayı kaynatın.
  2. Altını kapatıp, içerisine karadutları ekleyin. Blender ile çekin.
  3. Buzluğa girebilecek bir kaba alıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
  4. Buzluktan çıkarıp, blender ile çekin. 30 dakika buzluğa dinlenmeye alın.
  5. Kıvam alana dek bu işlemi 3 defa tekrarlayın.
  6. Servis edin.

Bu nefis Karadutlu Dondurma Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020