En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karamelize Soğanlı Mercimek Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karamelize Soğanlı Mercimek Pilavı Tarifi
Karamelize Soğanlı Mercimek Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Karamelize Soğanlı Mercimek Pilavı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Sağlık sebebiyle ya da yoğun aromasından dolayı et tüketemeyenler için mercimek harika bir protein kaynağıdır. İşte bugün anlatacağımız tarifimiz etli pilavlara farklı bir alternatif sunuyor! Soğanlı pilav, yüksek protein değeriyle besleyici bir öğün için vazgeçilmeziniz olacak! Kızarmış pilavlar Uzak Doğu mutfağında oldukça yaygındır ve haşlama pilavlara göre daha çıtır bir aromaya sahiptir. Soğanlı pilav tarifimizde o çıtırlığı pirinçle değil karamelize soğanlar ile yakalıyoruz! Vejetaryen bir karamelize soğanlı pilav hazırlamak isterseniz tavuk suyu bulyon yerine sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Farklı pilav tarifleri sofralarımızı zenginleştirmenin en kolay yollarından. Öyleyse harika birkaç pilav tarifini daha buraya bırakalım! Sağlıklı ve doyurucu enginarlı pilav ile renkli ve lezzetli yeşil mercimekli otlu pilav tariflerimize göz atmadan geçmeyin!

Karamelize Soğanlı Mercimek Pilavı Tarifi Malzemeleri

    pilav için

    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
    • 3 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı yeşil mercimek, haşlanmış
    • 3 dal taze nane

    karamelize soğan

    • 2 adet kuru soğan, piyazlık doğranmış
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tutam tuz

    Karamelize Soğanlı Mercimek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıp suyu süzülmüş pirinçleri ilave edin, 3′ kavurun.
    2. Tencerenin içine tavuk suyunu, haşlanmış mercimeği, naneyi ve suyu ilave edip karıştırdıktan sonra pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin. Demlenen pilavı karıştırıp havalandırın. 
    3. Pilav pişerken, tavaya ayçiçek yağını koyup kızdırın. İçine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ve az tuzu koyup, soğanlar kavrulup karamelize oluncaya kadar önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte 10 – 12 dakika kavurun. 
    4. Pilavı demlendirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine karamelize soğanı koyup taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis edin. 

    Afiyet olsun! Karamelize Soğanlı Mercimek Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020