En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karnabahar Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karnabahar Çorbası Tarifi
Karnabahar Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 6

En lezzetli ve tam kıvamında Karnabahar Çorbası Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Lezzet deposu karnabahar, kışın en çok sevilen yiyecekleri arasında yer alıyor. Kış sebzelerinin arasında en aromatik lezzete sahip bu sebzeden birçok yemek veya salata tarifi çıkarmak mümkün.Karnabaharla yapabileceğiniz yemek tariflerinden bazıları; karnabahar mücver, bol sebzeyle pişen karnabahar pilavı, karnabahar salatası, karnabahar kızartması, kıymalı karnabahar yemeği ve nefis çorbası… Karnabahar çorbasını dilerseniz tereyağı ve yumurtayla terbiyeli olarak ya da sadece süt ekleyerek farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Yapımı oldukça pratik olan bu çorba için malzemeleriniz hazırsa başlayalım. Brokoli, lahana gibi turpgiller familyasından bir bitki olan karnabahar, kış mevsiminin en faydalı sebzelerinden biridir. 100 gramı yaklaşık 25 kaloridir. Düşük kalorili olduğu için özellikle diyet listelerinde sıklıkla yer verilen bir sebzedir. C vitamini, folik asit, K vitamini, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, kalsiyum, manganez, fosfor gibi vitamin ve mineraller ile sindirim sistemini rahatlatan diyet lifleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca içerdiği kolin maddesi sayesinde vücut fonksiyonlarını geliştirir ve sağlığın korunmasına yardımcı olur.

Karnabahar Çorbası Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 adet karnabahar
    • 1 adet patates
    • 1 adet kuru soğan
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı süt
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Karnabaharı büyük parçalara bölün, soğan ve patatesi soyarak iri iri doğrayın.
    2. Karnabahar, soğan ve patatesi bir tencereye alarak üzerini 5 parmak geçecek kadar su koyun.
    3. Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika orta ateşte haşlayın.
    4. Tereyağı ve unu küçük bir sos tenceresinde kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
    5. Kavrulan una, sütü yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşınca çorbanın içine ilave edin. Topaklanma olmaması için sütü eklerken sürekli karıştırın.
    6. Tüm işlem bittikten sonra çorba pürüzsüz bir kıvamda olana kadar blender’dan geçirin. 5 dakika daha orta ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.

    Afiyet olsun! Karnabahar Çorbası Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020